Kielikoru car

D Kyl se jälki kipu mietittyttää: D ja näin mut onnnek frendi lähtee henkiseks tueks ottaa sit: Mulla oli pienenä atooppinen iho.. Ei kai se vaikuta enää jos ottaa kielikorun?? Ois kauhee hinku ottaa semmone: Ihanko myös kielessä oli ihottumaa? D heti seuraavana päivänä jo säin normiruokaa, ei ongelmaaa. Tällä viikolla kielikoru luvattomasti ; hiiihh. Olisko kellää tietoa missä vois oulussa käydä laittaaa jollai ammattilaisella mahollisimma kivuttomasti?

Ite kävin 2 päivää sit laittamassa kielikorun ja olen 15v. Kukaan ei kysynyt ikää, vaikka Rovaniemen Tuccabajassa lävistyksien ikäraja on 16v nuoremmat huoltajan läsnäollessa. Vanhemmilta ei ollut lupaa. Olin tietenki kertonu niile etukätee, mutta lupaa en saanut, mutta mitä niillä luvilla tekee.. D Kielen lävistämien sattu tosi paljon ja sen jälkee ko lävistäjä selitti hoito-ohjeita, en kuullu sen puhetta ollenkaan ja pyörrytti tosi paljon.

Mutta se meni ohi aika pian. Kieli on ollu turvoksissa aika pahasti, mutta mitään kipua ei ole ollu. Purentavian takia kielessä on hampaiden jälkiä, sillä kieli ei mahdu kunnolla suuhun. Puhuminen on normaalia yms. Kulmakorun otin vuotiaana sillonkaan ei vanhempien lupaa. Se alko kasvamaan ulos, joten otin sen pois 11kk sen laiton jälkeen. Osaako joku sanoa, millon vois ottaa uudestaan kulmakorun samaan kohtaan? Ja milläköhä todennäkösyydellä kasvais uudestaan ulos? Menee umpeen todella nopeesti, varsinkin tuoreena, ja ei mulla ainakaan tuo napareikä kauheen nopeasti ole umpeen mennyt o.

O Korun vaihto tuntuu jännältä.. Itse olen kanssa ottamassa kielikorua Oulussa. Tietääkö joku hyviä ja ammattitaitoisia paikkoja? Ja sitten vielä, että voiko kielikoruista tulla jotain allergisiareaktioita? Itse olen aika allerginen ja nikkeli tai hopea korvakoruista saattaa tulla ärsytystä korville korvalehti menee punaiseksi ja tulee ihottumaa eli voiko kielikorusta tulla sama?

Saako lävistämöistä eka korun muovisena, ttahtoo nimittäin pelottaa tuo metallin äänestä johtuva päänsärky D sit desinfioinu sellasel suulävistys desinfiointi aineel jota sai lävistysliikkeest. D eikä s ja r onnistu. Palastikkakirurgit ei ole niitä halvimpia ammattilaisia. Tietysti voit ottaa lävistyksen alaikäisenä ja vaatia sitten täysi-ikäisenä korvauksia kakarana otetuista läväreistä.

Otin korun tiistaina nyt perjantai ja iahn vähän. Nimittäin toivoin, ettei koru näkyisi puhuessa ollenkaan, mutta nyt kuitenkin alapallo näkyy melko selvästikkin. Osaako joku sanoa, näkyykö koru vähemmän kun turvotus laskee ja vaihdan korun lyhyempään? Toki koru vähän menee piiloon, kun turvotus laskee. Myös lyhyemmän tapin vaihtaminen auttaa. Myös pienempi "pallo" korussa voisi olla hyvä idea.

Onko kenellekkään tullut päänsärkyä kielikorusta? Meinaan siis että kun sitä koko ajan räplää suussa: Onko se lävistettävä koru aina metallinen? Kuinka kauan menee siihen parantumiseen, ku aattelin laittaa synttärilahjaksi korun mutta lähetää mun synttäreistä kahen kuukauen päästä ulkomaille nii aattelin että jos se siellä tulehtuu: Haluasin kovasti kielilävärin mutta haittaako jos on allerginen nikkelille ja niille muille aineille mitä niissä koruissa käytetään kun mulla oli vähän erikoinen tapaus ku otin korvikset ni niistä alkukoruista tuli reaktii turpos ja punotti jne.

Vaihoin kultasiin ja parani mut nyt siitä on ehkä jotain vuos ja nyt pystyn käyttää ihan mitä korui vaan eikä tuu mitään? Ja millä saisin vanhemmat antamaan luvan ku isä ei pidä läväreist ollenkaan sen mielest ne on rumii jne. Äiti nyt ehkä vois antaakki mut en silti oikeen usko?

Ehdottomasti siinä tapauksessa nikkelitön koru! Liikkeitä myös Helsingissä ja Turussakin pitäisi olla: Siellä näytti olevan vain kirurginteräskoruja. En voi käyttää lainkaan sitä materiaalia. Joo mäkään en voi käyttää sitä alkukorvikset on sitä materiialii Mutta onko mahdollista saada alku koru muovisena? UV-korua ei kannata ensikoruks hankkia, se kun ei kestä sterilointia. Bioplast ja bioflex on muutenkin aika hyviä materiaaleja lävistyksiin jos noita allergioita on.

Yleensä lävistysliikkeissä ensikoruks laitetaan titaanikoru, siinä kun ei ole nikkeliä. Se on aika turvallinen ja hyvä, mutta jos tietää olevansa tosi herkkä metallille niin voi mennä vaikka sitten bioplast-korun kanssa sinne liikkeeseen. Saattaa päästä halvemmallakin kun on oma koru.

Lävistäjä sen sitten liikkeessä steriloi ja sulle laittaa. En tiedä tekeekö ne kaikissa liikkeissä näin, mutta kyselemällähän se selviää. Ite meen ottamaan tässä viikon aikana eli vähän jännittää. D Kyllä mä silti aika positiivisillä mielin odottelen, oon halunnut tota korua jo niin pitkään. Tost oli paljon apuu: Ite viel oottelen täs kesää ajattelin lomal mennä ottaa: Ehtii kerätä vähä rohkeut ja miettii ni sit on helpompi ottaa Ainaki mulla XD Onnee sulle: Haluaisin kielikorun ihan hulluna, mut ongelmana nyt on vaa se, ettei äiti anna mun ottaa sitä.

Oisin valmis ottaa sen, mut pelottaa vaan et se sattuu. Vaikka monet on kirjottanu tänne ettei se satu paljo ollenkaan. Ja sit ku oon kattonu youtubesta niitä videoita, nii kauheeta se lävistys ''neula'' ei oo neula vaan se on ihanku NAULA! Sit oisin varmaa ihan paniikissa jos ottasin sen.

Kuinka kauan menee aikaa että kieli on ihan parantunut siis että se olisi normaalin värinen ja paksuinen jne.? Onko kokemuksia Hyvinkään Kinky Mouse Tattoon kieliläväreistä onko hyvä paikka? Laitoin kielikorun torstaina ja haluaisin tietää saman että kauanko menee että turvotus laskee ja onko ihan normaalia ku mun kielen pääly puoli on ihan valkonen ja ihan korun vierestä on lähtenyt pinnalta "nahkaa" nyt siinä on punainen laikku mutta ei se kovin kipeä ole Ooh tää keskustelu on kestäny vuosia, onnee vaa alottajalle!

Tosi paljo erilaillisii kokemuksii kielikorun sattumisesta aattelin nyt kertoo omani. Kielenkannat on nii kipeet samoin koko kieli et välil on tullu ihan epätoivon hetkii.. Särkylääkkeitä ja jäävettä on kans menny sellaseen tahtiin että.. Myös vähä kuumetta on tullu sivuvaikutuksena. Nyt alkaa syöminen luistaa pikkuhiljaa nii et ku puree toosi varovaisesti. Mä luotan vaan nyt siihen et ehkä viikon päästä tää tuska on ohi, ainaki niin mä rukoilen ja toivooon..

Tän tarkotus nyt ei ollu ketää pelotella mut et just kannattaa miettii et millon korun laittaa, mun on ainaki pakko ollu olla pari pvä pois koulust ja sehän olikin ihanaa ku on koeviikko nyt. Mut mun mielest ennen korun laittoo ei kannata aatella kipuu, se on kuitenki erilaista meil kaikil ja ei tiiä miten just sun suu siihe reakoi ja ei kielikoru- kipu oo koskaa sellast etteikö sitä nyt kestäis, ja viikko on lyhyt aika loppujen lopuks. Oon 15 vuotias, täytin tammikuussa. Oon pitkään halunnut kielikorun mutta vanhemmat ei anna lupaa.

Muutaman päivän pääst ne lähtis aasiaan kaheks viikkoo, ja saisin sit rahaakin, joten menisin ottaa kielikorun.. Saisinkoha 15 vuotiaana ilman vanhempien lupaa ottaa kielikorun?! Ja sattuuko se hirveesti: SSSS Ja porukat ei tykkää jos ne huomaa sen!

Ps en vastaa tohon kielikoruchican juttuun mut en osaa kirjottaa tänne ilman tota vastaa: Joo mä oon ajatellu ottaa heti kesäloman alus Ei tarvii sit jäädä pois koulust mut kylhä se toki kivaa olis mut ei siel koulus oo kiva olla ku puhuminenki on sellast sössöö mist kukaan ei saa mitään selvää XD Mut kysyisi viel et kuin kauan menee siis yleensä et kieli on ihan normaali eikä enää kipee?

Onks kellään tietoo et tehäänkö 13 vuotiaille kielilävistystä vanhempien luvalla? Turvotus on ihan yksilöllistä, että se voi kestää viikkoa suunnilleen yleensä. Ite otin kielikorun viikko sitten ja eilen alkoi turvotus laskea ja eipä kieli kovin kipeekään enää ole.

Itelläni ei edes tullut mitään ongelmia puhumisessa, vaikka kieli turposikin ja oli kipeä. Ensimmäisenä aamuna oli tosi turvonnut ja r kuulosti välillä vähän hassulta, mutta se ärrän vaikeus ei kestäny tuntia pitempään. Ja nyt on ollut vaan aamulla vähän kipee, mut ei muuta.

Ite otin kielilävistyksen 2 viikkoa sitten ja ottaminen ei sattunu yhtään: Muutamaan päivään ei voinu syödä ja puhua kunnolla koska kieli turposi mutta kipeä se ei ollut missään vaiheessa. Tykkän lävistyksestä paljon ja jos todella sitä haluaa niin kannattaa ottaa:.

Joo,,, mä en tiiä kielokoruista mitään mut mäkin oon aina halunnut sellaisen mut one problem mun isä ei ollenkaan tykkää lävistyksistä et mitä teen????? Joo sama puoliks tiiän ei lupaa;D Ne sai päähänsä jostain ihan viime hetkillä et kieli voi halvaantuu jos osuu hermoo!

PPP Yhyy se siitä: Olen siis 13, ja menossa ottamaan kielilävistyksen Jyväskylän Undergroundiin. Onko haitaksi jos sen ottaa kesällä? Onko kokemuksia Undergroundista ja kielikoruista jotka on etenkin siellä otettu? Ite oon nyt alkanu miettimään kielikorua, marraskuussa täytän Pelottaa vaan se kipu..

Verikokeissakin meen jo ihan veltoksi ja monesti melkeen pyörryn niin en sitte tiiä miten kestäisin kielikorun: D Pystyttekö vertaamaan kipua mihinkään? Toki toisilla sattuu enemmän ja toisilla vähemmän mut siis. Ja miten kauan sen "hoitokorun" pitää antaa olla? Ääh miten saisin vanhemmat suostumaan kielikoruun?

Oon 14 vuotta ja siihenhän tarvitaan huoltajan lupa? Mikä se ikäraja siis onkaan kun toiset sanoo sitä ja toiset tätä ja netistäkin löytyy ihan eri tietoja.. Niin ja vinkkejä miten ootte saanu vanhemmat suostumaan! Oon uhkaillu että jos en saa lupaa nii teen sen ite jota en kyllä missään nimessä aio toteuttaa mutta eipä oo sekään toiminu. Uhkailla ei kannata, tosiaankaan. Se vähentää sitä vähäistäkin suostumusta, mitä ehkä vanhemmat on ajatelleet.

Puhu asiallisesti aiheesta vanhempien kanssa, selitä mahdolliset riskit, lävistyksen hoitaminen yms. Älä vääntäydy teiniksi "Mutku vittu mä haluun, ekste tajuu, vittu kaikilla muillaki on. Vittu te ootte tyhmiä. Kannattaa totella vanhempia, jos joskus pyytävät tiskaamaan tms, kannattaa tehdä se. Kielikoru voi myös olla "palkinto" jostain, paremmat numerot todistuksessa tms. Ja aika monessa liikkeessä se ikäraja kielilävistykseen on 18, vanhemman luvalla sitten alaikäiset saa, jos saa.

Kannattaa kysellä sieltä lävistysliikkeestä, missä ajattelit käydä. Maksoin siitä 50, johon sisältyy sitten parantumisen jälkeen uusi, lyhyempi koru, jonka ne siellä liikkeessä vaihtaa. Liikkeessä ei kysytty ikää eikä mitään, ei mullakaan lupaa ollu tätä ottaa. Kieli on nyt aika turvoksissa ja puhuminen ainaki ärrä ja ällä tuottaa ongelmia: D paljoo muuta ei pysty syömää ku jotain soseita ja sylkeminen tuntuu kauheen pahalta, ku jää roikkuu tuohon huuleen sellane kuola: D Muutenki kielen liikuttelu on ihan vammasen tuntusta ku se on niin turvoksissa että ei se oikein taivukkaan: Kaveri sano että sillä oli ollu ihan kamalan kipee kaks ekaa päivää ja sitte helpottanu ja parantunu nopeesti.

Mulla ei oo juurikaan kipee, mutta turvoksissa ja ei oo vielä oikein tottunu että siinä on tuollane pallero: Mut ihan tyytyväinen oon että otin, eikä tuo hintakaan nyt niin paha oo ku kuitenki ihan hyvämaineisessa paikassa otin: Oii, mäkin haluan kielilävärin!

Voiko kertoa, että onko haittaa jos ottaa näin kesällä? Oon tosi kauan halunnu, muut lävärit ei oikein sytytä, mut tää on jotenki niin seksikkään kuulonen ja näkönen. DD Täytän 15 parin kuukauden päästä, saako ilman vanhempien lupaa korun? Äidin saattaisin saada suostuteltua jotenki. Voishan sitä ilman lupaa ottaa, jos olis mahdollista. Eli saako samana vuonna 15 vuotta täyttävä ottaa ilman lupaa? Ja niinkuin joku aiemmin kysy, kauan alotuskoru on?

Kyllä kesälläkin voi ihan hyvin ottaa lävistyksen, nää on näitä "ei suositella"-juttuja, mut ei sillä periaatteessa oo mitään merkitystä. Mun mielestä alle vuotias ei voi ottaa ilman vanhempien lupaa..

Ainakin Cybershopin korut ovat täyttä kirurgiterästä, esim. Ei aiheuta tulehduksia tai allergisia reaktioita, varmempi tapa näin.. Minä otin viime keskiviikkona kielikorun.

Mulle se sano että alotus korua pitää pitää nii kaua että turvotus laskee eli noin jotai 2vk: Paljon on positiivistä palautetta tullut ; meen hautaan tän korun kans jos se vaan mahdollista: Nii sitä vaan mietin tässä että kun täällä moni väittänyt että lävistys tehdään alhaalta ylös päin mutta kun oon kattanonut noita videoita kielilävistyksen teosta nii monissa on tehty ylhäältä alas Että onko sillä sitte mitään väliä? Sattuuko paljon enemmän kuin korvareikien teko..?

Kun noissa videoissakin lävistyksien ottajilla ei ilmekkään värähdä kun neula pistetään läpi. Otin tossa viime keskiviikkona kielikorun, mulla se ainaki tehtiin alhaalta ylöspäin. Se koski vähän mutta huomioon ottaen mulla se oli kai jotenki uus tekijä ja se teki sen väärin koska kun ottaa kielikorun nii ne pihdit joilla se ottaa kielestä kiinni pitäis tuntee eikä sitä piikin laittoa, nii mä en tuntenu ollenkaa niitä pihtejä mutta sen piikin sitte tunsin, mutta ei koskenu siltikkää paljoo.

Ei tosiaa koske yhtä paljo ko korviste laitto ainakaa mulla mutta se on myös sitte kai jotenki riippue henkilöstä. Tietääkö kukaan hyvää ammattitaitoista lävistäjää?

Ja kokemuksia kyseisestä paikasta yms. Ite otin kielikorun eilen ja se lävistämistilanteen kipu oli nopeasti ohi. Kieli on turvonnut mutta ei vaikuta puheeseen, voin puhua siis ihan normaalisti. Syömisessä on ongelmia elikkäs uskoisin että piltti- ja keittolinjalla mennään vielä pari päivää. DD ku ei ollu aikasemmi mtn ideaaaa mitä siin tehää yms kiitti!: Ite kävin ottaan nyt lauantaina siellä kielikorun, alle 16 vuotiailla pitää olla huoltaja mukana.

Koru pitää vaihtaa alhaalta päin. Miedolla suuvedellä huuhdella suu aina hampaidenpesun jälkeen, ja välillä juoksevalla, lämpimällä vedellä. Mulla itellä kieli on vielä ihan helkkarin turvonnu,tuntuu et tämä normaalia paljon pitempi korukaan ei riitä, mitään en kärsi syyä. Mutta eiköhän tämä tästä, enkä kyllä kadu yhtään tämän ottamista!

Laittokaan ei sattunut yhtään, en edes huomannut, kunnes lävistäjä sano "Paikalla on": D Tietty riippuu ihmisestä, mutta laitto on suht. On vain mulla se ongelma että ole vasta Laittaakohan ne niin nuorille?

Olen jo pitkään halunnut yhen mun kaverin kanssa ja vanhemmilta on lupa. Mun mielest se on ruma ja sen laitto sattuu kuulin mun frendilt eihän se ees näy paljoo. Mun yhhel frendil oli joskus kieliläväri kun se vaan tyhmänä meni hakeen jostain liikkeestä. Nyt on menny vuos ja Sen kieli on tulehtunu ja siihen on tullu joku helkkarin myrkytyskin.

Se on myös sanonu et kielikorun laiton jälkeen sen kieli oli niin kippee et se ei pystyny 2 päivään syömään eikä puhuun, paitsi sillaan shöshhöttään. Nyt sen kieless on sellanen pieni arpi kun se ei enää käytä koko koruu. Eikä varmaa enää koskaa parane.

Mulla on molemmissa korvissa korut ja aijon lähiaikoina ottaa toiseen kolmannen sitte mulla on omatekemä nenäläväri, sellanen nappi. Mut se oli nopee toiminta. Tämän päivän ainoastaan ollu turvoksissa, ja paljon, ruokaa ei pysty paljoo syömää turvotuksen ja arkuuden takia.

Hyvä puoli tässä korussa on se, että se ei näy kaikkialle.. Olen tehnyt itse kielikorun,huulikorun ja 20 korvareikää: Mutta kyllä sen "kivun" kestää ja voisin ottaa vielä vaikka uudestaan kielilävistyksen. Nyt on vähän kipeänä kieli mutta turhaleikkimen korulla ja kaikki sellanen mikä rasittaa sitä.. Suolaliuos kannattaa käydä ostaa apteekista ja purskutella sitä: Miulla ois sellainen onkelma että mie oon juuri ottanu kielkorun ja on pikkasen rupenu kaduttaa että otin sen.

Mietin vain että jos korun ottaa pois kk laiton jälkeen niin jääkö siihen reikä ikuisesti? Ei jää luultavasti reikä ikuisesti. Kielessä se reikä menee umpeen tosi tosi nopeasti. Että ei hätää, ei siihen mitään jää jos sen pois otat.

Se ei sattunut, ei turvonnut pahasti, oli viikon kipeä mutta 2vk söin keittoja, suuvettä on ostettava! Nykyään pureskelen sitä välillä yöllä, mutta ei ole hampaat kipeänä eikä lohkeillut. Itehän otin kielikorun päälle 3kk sitten No menin sit kumminkin käymään tuol oulussa ja siä ne sano et ei oo mitää ihmeellistä et voi laittaa ja nyt se on tossa eikä sattunu sitte paskan vertaa, rustokorukin sattu enemmän!: Kaveri on suositellu Igor's: Kuulosti ja tuntuu muutenkin ihan hyvältä ja laadukkaalta paikalta.

Kaveri on tosiaan ottanu siellä jo monta läväriä, ja hyvin on menny ne:. Kuka tietää osaako Joensuussa stopissa tehä kielilävistystä? Uskaltaako sinne mennä ottamaan? Ainakin sitä paikkaa on kehuttu, ja lävistäjä kuulemma tosi mukava. Itselläni on nyt kielikoru sekä madonna, otin madonnan helmikuussa ja se ei sattui saman verran kuin korviksen otto.

Kun otin kielikorun, ja näin sen neulan meinasin juosta pois paikalta, mutta kun se sen läpi laitto nii ei sattunut sitten yhtään: En voi oikein verrata kumpi sattui enemmän, madonna vai kielikoru, mutta kumpikaan ei tuntunut missään.

Kieli tuli kipeäksi seuraavana päivänä, ja ei saanut syödä kiinteätä ruokaa kolmeen päivään. Itse otin Kuusankoskella jone-xissa, paras paikka!

Siis joku sanoi tuolla ettei makuaisti voi mennä. Se voi mennä itse tunnen erään jolta on se mennyt tosin itsetehdessä. Muuten olisin minäkin thenyt mutta olisi se vaara. Haluaisin sen lävärin mutta en saa missään nimessä sitä äiti vihaa läväreitä:. Jos nyt vaikka Helsingin ja Hämeen alueelta ensin katsoisi Vanhemmilta ei ole suostumusta tietenkään , joten etsin jotain paikkaa, missä ikäraja on Useissa lävistysliikkeissä kaikkiin paitsi nänni-, genitaali- ja surfaceläväreihin ikäraja on Joudunko odottamaan vuoden vai..?

Mul ois tälläne ongelma et äiti käskee keksii hyvän syyn miks mun pitäis saada kieliläväri, ni et jos joku osais keksii mulle jonkun järkevän syyn ku emmä osaa sanoo mitää muuta ku et "koska mä haluun" ja et " ne on hienoi": D Pliiisss auttakaa mua! SUUUR kiitos kaikil jotka auttaa: D kysyykö ne mtn henkilöllisyys tunnuksia tuolla? D samalla tekniikalla oon huulikorun ja nenäkorun ottanu: D mut en sit tiiä että ku toi o eri liike et tekeekö ne kieli korui tuolla nui ilma jtn henkkareit: DD ja oot ehkä vääähän liian nuori ottamaa semmosta.

Itse otin tossa eilen kielilävärin ja se ei sattunut ollenkaan. D mulla se makso joku 35 euroo sisältyy vaihtokoru: Hampaita se khyl valitettavasti kuluttaa ja ikenet saattaa vetäytyy jos korulla leikkii. D mua ei se kipu ja tällaset pelota , mua pelottaa oikeestaan se et mun kielijänne on ehkä vähän liian pitkä , mut toivottavasti lävistäjä saa sen jotenki laitettuu: Meneeks ekaks kielikoruks minkälaine vaa kielikoru? Hei, oon menos ottaa kielikoruu täs huomen ja nyt vaa jotenki ku oon kuuullu kaiken näkösii juttuja et on pyörtyny laiton jälkee ja et sattuu iha vitusti..

D verta kyllä tuli suusta ja reilusti mutta vain vähän aikaa. Minäki oon 15 ja en millään saa lupaa kielikoruun.. Joo moi kaikki tyypit: Mietin vaa, oisko Vantaal mitää sellast "ammattitaitost" paikkaa jos laittaa. Miulki sellane neulakammo on juu Mut oon kuullu, et sitä tavallaa "painetaa" nii kauan et kohta puutuu. En oo varma siit, ku oon lukenu täält juttui. Yritetää oottaa frendin kaa siihe 16 vuotee Mut haluun vaa tietää oikeest sattuuks se?! Mulla kaveri teki kielikorun ja ei sattunu yhtään lävistäminen eikä korun laitto.

Se vaan sattu ku kaveri pain kielestä korua laittaessa niin kovaa. Hyvähän se on tehä 1,2 neulalla ja kielikorun rungon paksuus on 1,6 mut saihan sen tungettua Vähän aikaa oli kieli pikkasen turvonnu ja syöminen hankalaa,nyt yhden ja puolen viikon päästä kieli on jo ihan kunnossa.

Hieman sössötystä myös esiintyi alussa. Ja ihan kiva ku sai ilmaseks: Mulla on nyt kielikoru olla joku 3 kk ja se on täysin parantunut jo aikoja sitten. Nyt ala pallo on tehnyt itselleen kuopan jossa se sit aina niinku on. Kieli ei ole turvonnu, ei oo kipee eikä se mitenkään häiritse mua, mutta haittaako se jos toi kielikorun alapallo on tehny itselleen tolasen kuopan??

Vaikee selittää mitä tarkotan.. Mutta jos nyt pidän kieltä rentona suussani ja koitn sormella kielen alle niin en edes tunne koko palloa.. Ongelma kai lähtösin liian pienestä tangosta? Onko kieli puristuksissa kahden pallon välissä? Jos ei o kyse tästä, nii mee kysyyn liikkeestä ratkaisua ongelmaas. Mä kävin ottaas 2 päivää sitte virossa. Setä sano et no beer, ei kalja.

Vodka vodka ja sitä ota ain välil huika. Burana auttaa kans tosi hyvi. Laittamine ittessää sattu hiuka mut se o tosi nopee toimepide. Eihän se suositeltavaa tietenkään oo, mutta saako niinku polttaa tai miten ootta ite?

Kaveri teki kielikorun, ei sattunut ja oli turvonnut vaan seuraavan päivän. Jos suun muistaa pitää puhtaana pestä hampaat aamuin illoin tietenkin ja ehkä ostaa kaupasta jotain suuvettä niin mitää infectioita ei tuu. Ja kunhan ei leiki sillä korulla heti kun sen on saanut niin se ei ole arka seuraavana päivänä. Ja jos jotku miettii sitä että vanhempana jos haluu ottaa kielikorun pois niin näkyykö se reikä siinä, niin ei näy. Puolveljellä oli päälle kymmenen vuotta koru kielessä ja otti pois noin kuukaus sitte eikä näy jälkeäkään.

Tosin jos sitä koruu sitte purasee, niin kyllä, hammas voi lohjeta, mutta kun se koru on ollut about viikon niin sitä osaa varoa sen verran että ei purase hampaitaan rikki.

Meen ens vuoden alussa, helmikuussa ottamaan kielilävärin: D tottakai netissä lukee kaikkee eri juttuu kaikennäkösistä lävistyksistä, mut ei voi tietää ikinä et mikä on totta ja mikä ei. Mut ootan kyl innolla helmikuuta, aah ihanaa saada kielikoru ku siitäki kuulee aina nii hyvää juttua: D ois kiva kuulla teijän kokemuksia.

Olin viissiin 14 ku sain oman kielilävärini. Näin aina kaikilla semmosia ja kiinnostuin semmosista ja rupesin sit lukee kaikkee juttua niistä.

D mut sit istuuduin kuitenki siihe tuolille ku olin jo lesonnu kaikille et jes tänää mä sen saan: D ekaks tein jotain kielijumppaa ja sit lävistäjä iski mun kielee ne pihdit.

Eniten se sattu ku se koru laitettii siihen. Mun kipukynnys on muutenki tosi alhanen, mut uskoin et se ois sattunu enemmänki. Tiedusteluita, korutilauksia sekä varauksia voi tehdä puh. Lävistyksiä tekee melkein mihin vaan, niin kauan kun niistä ei ole haittaa tai vaaraa terveydelle tai asiakkaalle.

Tulevaisuudessa opettelee myös kaikki genitaalilävistykset. Opetushallituksen tiedote oppilaitoksille lävistysten - Opetushallitus Kielto on voimassa oppilaitoksen työsaleissa, työympäristöissä ja työssäoppimispaikoissa.

Vaatteiden alla olevia ja kielilävistyksiä ei kuitenkaan Välittömän syrjinnän arvioinnissa merkityksellistä epäsuotuisempaa kohtelua on sellainen, joka aiheuttaa yksilölle haittaa, kuten saamatta jääneitä Aikuisten suun terveydenhoito — Askolan Kunta Terveyskeskuksen hammashoitoon ovat oikeutetut kaikki askolalaiset.

Terveyskeskushammashoidossa keskitytään perushammashoitoon sekä asiakkaiden ohjaamiseen suun terveyden ylläpitämiseen. Välttämättömät vaativat erikoishoidot hankitaan ostopalveluina.

Askolan suun terveydenhoidossa tehdään myös Kehon koristeluja Kielilävistys Äh. Mulla on liikaa ihania lävistyksiä koska tätäkään en ikinä halua ottaa pois! Laittaminen sattui vähän ja viikon oli kieli niin turvonnut, ettei voinut syödä ja S-kirjain katosi sanavarastostani.

D Otin tämän vuotias En tainnut saada mutta ei todellakaan haittaa! Kaavinnan ajaksi tämä piti Kiistaa ovat herättäneet lähinnä sikhien parrat ja turbaanit. Sotilaan tehtäviä uskonnon ulkoinen ilmentymä ei saa haitata. Saksan armeija kieltää kielilävistykset, epäsiistit parrat ja pornotatuoinnit. Helmikuussa voimaan astuvan ohjesäännön mukaan hiukset eivät saa osua Ienvetäymä on melko vaaraton vaiva - Hammaskulma » Ienvetäymä Ienvetäymä on melko vaaraton vaiva.

Ikenen vetäytyminen johtaa äärimmäisen harvoin hampaan menetykseen. Sytytyslähteitä ei saa olla lähistöllä, eikä sähkökatkaisijoita pidä käyttää kipinävaaran takia. Nestekaasupullo ostetaan valmiiksi täytettynä jälleenmyyjältä. Kaasupulloja myydään esimerkiksi useimmilla huoltoasemilla ja monissa marketeissa. Kun pullo tyhjenee, sen voi vaihtaa uuteen, samanlaiseen täyteen pullon jälleenmyyjällä, jolloin kuluttaja maksaa vain pullon sisällöstä eli nestekaasusta.

Mikäli haluaa vaihtaa kaasupullon toisen tyyppiseen ja mahdollisesti kalliimpaan pulloon, peritään maksua myös pullosta. Öljy- ja biopolttoaineala, erityisasiantuntija Tina Sammi, puh.

Öljy- ja biopolttoainealan koulutuskalenterissa on toukokuun lopulla täysin uudistettu seminaari: Nestekaasun käyttölaitospäivät on suunnattu nestekaasulaitosten käytöstä ja ylläpidosta vastaaville kuten teollisuuden ja nestekaasulaitosten toiminnanharjoittajille, viranomaisille, pelastustoimen asiantuntijoille, nestekaasun käytönvalvojille, varakäytönvalvojille ja heidän esimiehilleen, suunnittelutoimistoille ja nestekaasun käyttölaitoksen tekniselle henkilökunnalle.

Seminaari tarjoaa ajankohtaisen kokoonpanon luentoja, niin teknisiä kuin käyttöön ja toimintaan liittyviä. Tauoilla on mahdollisuus tutustua laite- ja järjestelmätoimittajien näyttelypisteiden tarjontaan. Ohjelmaesite löytyy verkosta tapahtuman esittelysivulta , ja samalta sivulta onnistuu ilmoittautuminen. Seminaariin tulee ilmoittautua viimeistään Näyttelypisteet on varattava viimeistään 7. Öljy- ja biopolttoainealan koko vuoden koulutustarjontaa voi seurata verkkosivujen www.

Verkossa hoituu myös ilmoittautuminen. Öljy- ja biopolttoaineala, johdon assistentti Sanna Hämäläinen puh. Huoltoasema-alan laaja kansainvälinen messutapahtuma UNITI expo järjestetään jälleen tänä vuonna Stuttgartissa Saksassa, tällä kertaa toukokuun puolivälissä.

Ammattimessut tarjoavat kävijöille laajan katsauksen tämän päivän huoltoasematoiminnan monimuotoisuuteen ja alan uusimpaan teknologiaan. Kolmipäiväisten messujen ajankohta on Messuosastojen lisäksi tapahtuman ohjelmaan kuuluu seminaareja huoltoasema-alan ajankohtaisista aiheista. Myös neljä suomalaista huoltoasematoimintaan liittyviä laitteita toimittavaa yritystä osallistuu UNITI expo -messuille yhteisosastolla.

UNITI expo -messutapahtuma järjestetään kahden vuoden välein, nyt kolmatta kertaa. Tapahtuma on saavuttanut vankan jalansijan huoltoasema-alan ammattilaisten keskuudessa ja on kerännyt kerta kerralta suuremman kansainvälisen kävijämäärän. Yhdysvaltojen, Ranskan ja Britannian ohjusiskut Syyriaan eivät vaikuttaneet kovin merkittävästi raakaöljyn hintaan huhtikuun puolivälissä. Syyrian öljyntuotanto romahti sisällissodan alettua vuonna , eikä maa ole tuottanut raakaöljyä vientiin sen jälkeen.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan jatkoa ajatellen ydinkysymys on se, miten suhtaudutaan Syyrian keskeisten tukijoiden Iranin ja Venäjän sanktioihin: Bloombergin mukaan nykyiset sanktiot ovat itseasiassa vahvistaneet Venäjän öljysektoria. Sen jälkeen barrelihinta alkoi vaihtelevasti nousta, saavutti 60 dollarin tason lokakuussa ja 70 dollarin tason tämän vuoden tammikuussa.

Sen jälkeen hinta laski helmikuussa, ollen alimmillaan noin 62 dollaria barrelilta, mutta nousi huhtikuun puoliväliin mennessä noin Brentin hinta on ollut tällä tasolla edellisen kerran marraskuussa Yhdysvaltojen raakaöljyvarastot olivat huhtikuun puolivälissä samalla tasolla kuin kuukautta aiemmin. Varastoissa oli noin miljoonaa barrelia öljyä, kun määrä vuosi sitten oli noin miljoonaa barrelia. Yhdysvaltain energiahallinto EIA ennustaa huhtikuun energiakatsauksessaan Brent-raakaöljylaadun hintakeskiarvon olevan tänä ja ensi vuonna 63 dollaria barrelilta.

Ennuste on noussut dollarin edelliskuukaudesta. Arvio on sama kuin kuukautta aiemmin. Keskeisten öljytuotteiden maailmanmarkkinahinnat ovat nousseet edelliskuukaudesta. Bensiinin maailmanmarkkinahinta oli huhtikuun puolivälissä noin dollaria tonnilta ja dieselöljyn noin dollaria tonnilta.

Kevyen polttoöljyn maailmanmarkkinahinta oli noin dollaria tonnilta ja raskaan polttoöljyn noin dollaria tonnilta. Energiatehokkuussopimukset ovat suomalainen menestystarina: Myös öljylämmityskiinteistöjen omistajat ovat järjestelmiensä kunnostuksilla parantaneet energiatehokkuutta huomattavasti Höylä-energiatehokkuussopimusten aikana.

Tulokset on pantu merkille myös muualla Euroopassa. Hänen mukaansa öljyalan Höylä-energiatehokkuussopimuksen tulokset on pantu merkille myös muualla Euroopassa, kun EU-tasolla vertaillaan keinoja parantaa energiatehokkuutta, vähentää päästöjä ja säästää energiaa. Öljyalalla vapaaehtoisten energiatehokkuussopimusten tielle lähdettiin jo runsaat 20 vuotta sitten vuonna Sopimus sai nimekseen Höylä.

Ensimmäinen Höylä-energiatehokkuussopimus kattoi vuodet , toinen vuodet ja kolmas vuodet Neljäs Höylä-energiatehokkuussopimus on solmittu vuosiksi Öljy- ja biopolttoaineala edistää energiatehokkuustavoitteita tuottamalla lämmittäjille tietoa siitä, kuinka he voivat omilla toimillaan, pienemmillä tai isommilla, säästää energiaa. Viestiä viedään öljylämmittäjille Lämmöllä-lehdessä, verkossa ja rakennusmessuilla.

Öljylämmityksen energiatehokkuutta ovat vuosien varrella parantaneet muun muassa kattilanvaihdot, uusiutuvan energian liittäminen öljyn rinnakkaisenergiaksi ja talojen rakenteisiin tehdyt parannukset.

Keskimääräisen öljylämmitystalon m 2 öljyn vuosikulutus on luvun aikana pudonnut noin litrasta noin litraan. Myös asennus- ja huoltoliikkeillä sekä järjestelmätoimittajilla on tärkeä rooli, korostaa Huttula. Energiatehokkuussopimusten aikana saavutettuja tuloksia kokoaa Motiva. Alkuvuodesta työ- ja elinkeinoministeriö kertoi vuosina saavutetuista energiatehokkuussopimusten tuloksista. Vuosina öljylämmityskiinteistöihin toteutettiin kaikkiaan noin 25  kattilavaihtoa.

Niiden vuotuinen energiansäästö vuoden lopussa oli arviolta yhteensä megawattituntia, todetaan energiatehokkuussopimuksen seurantatiedoissa. Lisäksi öljylämmitysjärjestelmien polttimien vaihdolla, säätölaitteiden uusimisella sekä öljylämmitteisten kiinteistöjen rakenteiden energiatehokkuuden parantamisella säästettiin vuosittain energiaa yhteensä noin megawattituntia vuoden loppuun mennessä, todetaan Höylä-sopimuksen tulosten esittelyssä.

Öljy- ja biopolttoaineala, varatoimitusjohtaja Pekka Huttula, puh. Öljysäiliöiden täyttöyhteenä on turvallisuussyistä oltava nokkavipuliitin. Lämmitysöljyn toimittajat ovat jo pitkään muistuttaneet öljylämmittäjiä siitä, että vielä käytössä olevat vanhat sakaraliittimet tulee vaihtaa nokkavipuliittimiin. Nyt asiaa painottaa tiedotteessaan myös Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes.

Tukes toteaa, että vaatimus täyttöliittimen vaihtamisesta on lainsäädännön mukainen. Se perustuu vuonna annettuun silloisen kauppa- ja teollisuusministeriön päätökseen. Täyttöliittimen vaihtaminen tulee teettää Tukesin rekisterissä olevalla öljylämmityslaitteistojen asennus- ja huoltoliikkeellä. Tukes kehottaa lisäksi varmistamaan, että säiliön täytön yhteydessä säiliön paineen tasaajana toimiva ilmaputki on esteetön.

Lämmitysöljyn kuljettajilla on ohjeet, että sakaraliittimillä varustettuihin kohteisiin ei toimiteta öljyä enää vuoden kesäkuun jälkeen, todetaan Öljyalan Palvelukeskuksesta. Käytännössä pientaloissa suositellaan käytettäväksi aina kahden tuuman liitintä, koska säiliöiden täyttö tapahtuu nykyisin lähes aina säiliöauton 40 metrin kelaletkulla, jossa on vastaava kahden tuuman täyttöliitin. Öljysäiliön täyttöyhteeksi vain turvallinen liitin.

Standardointi on jatkuvaa toimintaa. Aiemmin tehtyjä standardeja päivitetään uuden tiedon pohjalla ja lisäksi laaditaan tarvittavia kokonaan uusia standardeja.

Pääpaino standardointityössä on eurooppalaisissa ja kansainvälisissä standardeissa, jotka valmistellaan eurooppalaisen standardointijärjestön CEN ja maailmanlaajuisen järjestön ISO piirissä. Standardit eivät ole pakollisia, mutta niistä tulee pakollisia, kun niihin viitataan lainsäädännössä. Öljy- ja biopolttoainealan vastuulla on muun muassa öljytuotteiden, öljyteknologian, öljyn ja kaasun käyttölaitteiden ja säiliöiden standardisointi.

Standardivalmistelua varten toimii 11 seurantaryhmää. Näistä neuvoa antavista ryhmistä jokainen seuraa oman vastuualueensa standardeja. Alalla on kaikkiaan voimassa olevaa standardia.

Jäsenet edustavat esimerkiksi energia-alan yhtiöitä, alan laitevalmistajia ja viranomaisia, kertoo Nummisalo. Seurantaryhmissä toimii tällä haavaa yhteensä satakunta henkilöä. Nummisalon mukaan seurantaryhmiin osallistumisesta on hyötyä.

Silloin pysyy ajan tasalla kansainvälisessä standardisoinnissa, saa ennakkotiedot tulevista standardeista ja voi vaikuttaa niiden sisältöön. Lisäksi osallistuminen helpottaa oman organisaation tuotteiden ja palveluiden sopeuttamista standardien vaatimuksiin.

Etuna on myös verkostoituminen alan asiantuntijoiden kanssa. Seurantaryhmien lisäksi standardointia sivuavia kysymyksiä käsitellään tavalla tai toisella useissa muissa Öljy- ja biopolttoainealan piirissä toimivissa työryhmissä, mikä tukee standardointityötä. Alalla laaditaan edelleen myös kansallisia standardeja. Parhaillaan laadittavana on kansallinen standardiehdotus Nestekaasukeskukset.

Suunnittelu, asennus, kunnossapito ja tarkastus. Ilmeni tarve erillisestä standardista kohteisiin, joissa nestekaasua varastoidaan kaasupulloissa tai kaasuastioissa, kertoo erityisasiantuntija Tina Sammi Öljy- ja biopolttoaineala ry: Päivitettävänä on puolestaan standardi SFS Nestekaasun käyttölaitos.

Suunnittelu, asennus, kunnossapito ja tarkastus, johon tuodaan painelaitelain ja sähköturvallisuuslain tuomat muutokset. Lisäksi päivitettävänä ovat standardi SFS Palavan nesteen valmistuslaitos ja teknillinen käyttölaitos sekä standardi SFS Palavien nesteiden käsittely satama-alueella.

Öljy- ja biopolttoaineala, erityisasiantuntija Virpi Nummisalo, puh. Öljy- ja biopolttoainealan standardointitoiminta www. European Committee for Standardization www. International Organization for Standardization www. Seminaari tarjoaa ajankohtaisen kokoonpanon luentoja — niin teknisiä kuin käyttöön ja toimintaan liittyviä.

Nestekaasun käyttölaitospäivät on suunnattu nestekaasulaitosten käytöstä ja ylläpidosta vastaaville ammattilaisille kuten käytönvalvojille, heidän varamiehilleen ja esimiehilleen, nestekaasuasentajille, suunnittelutoimistoille ja pelastuslaitosten asiantuntijoille. Tämän vuoden koulutuskalenteriin sisältyy kaksi kertaa kurssi Ympäristörakentamisen laadunvarmistus jakeluasemilla. Kevään kurssi järjestetään Syyskaudella vastaava kurssi järjestetään Öljy- ja biopolttoainealan koko vuoden kurssitarjontaa voi seurata verkkosivujen  www.

Verkkosivuilla voi myös ilmoittaa sähköpostiosoitteensa itseään kiinnostavien kurssien jakelulistalle. Tällöin saa tiedot tapahtumista ensimmäisten joukossa.

Yhdysvaltain liuskeöljyn tuotanto on kasvanut edelleen. Raakaöljy näyttäisi pysyttelevän melko pitkään nykyisellä hintatasollaan, dollaria barrelilta, mikä saa liuskeöljyn tuottajat ottamaan vauhdilla käyttöön uusia porauskalustoja. Tuotantokustannukset vaihtelevat eri liuskeöljykentillä, mutta Texasin parhailla kentillä tuotanto on kannattavaa hyvin alhaisillakin öljyn maailmanmarkkinahinnoilla, jopa dollaria barrelilta.

Yhdysvaltain energiahallinto EIA ennustaa, että tänä vuonna maan öljyntuotannon vuosikeskiarvo on 10,7 miljoonaa barrelia päivässä.

Ensi vuonna se on EIA: Vuodesta alkaneen laskentahistorian aikana tähän mennessä korkein öljyntuotanto on ollut vuonna , määrältään 9,6 miljoonaa barrelia päivässä. Kylmä sää pohjoisella pallonpuoliskolla on alkuvuonna lisännyt lämmitysöljyn kysyntää.

Sen jälkeen alkanut vaihteleva hinnan nousu saavutti 60 dollarin tason lokakuussa Kuluvan vuoden alussa hinta nousi 70 dollariin barrelilta. Tämän jälkeen hinta on vaihdellut dollarin välillä barrelilta. Maaliskuun puolivälissä raakaöljyn hinta oli noin 66 dollaria barrelilta. Tämä tarkoittaa, että öljymarkkinoilla kysyntä ja tarjonta ovat tällä hetkellä tasapainossa. Spot-hinta on yksittäisistä öljyeristä kansainvälisessä öljykaupankäynnissä maksettava hinta, joka määräytyy kysynnän ja tarjonnan mukaan.

Spot-markkinoilla myydään fyysisiä eli olemassa olevia öljytonneja päivän hintaan. Yhdysvaltain raakaöljyvarastot ovat kasvaneet edelliskuukaudesta. Yhdysvaltain energiahallinto EIA ennustaa maaliskuun katsauksessaan Brent-raakaöljylaadun hintakeskiarvon olevan tänä ja ensi vuonna 62 dollaria barrelilta. Ennusteet ovat samat kuin kuukautta aiemmin. Luvut ovat samat kuin kuukautta aiemmin.

Bensiinin maailmanmarkkinahinta oli maaliskuun puolivälissä noin dollaria tonnilta ja dieselöljyn noin dollaria tonnilta. Öljytuotteita myytiin vuonna kotimaahan yhteensä noin 7,4 miljoonaa tonnia, kun määrä edellisenä vuonna oli 7,7 miljoonaa tonnia. Bensiinin kulutus oli viime vuonna edelleen laskusuunnassa, kun taas dieselöljyn kulutus jatkoi kasvu-uralla. Tilaston määrissä on myös mukana liikennepolttonesteiden sisältämät biopolttoaineet.

Suomessa kaikissa liikennepolttonesteissä on biosisältöä, joka osaltaan vähentää fossiilisen öljyn kulutusta ja hiilidioksidipäästöjä. Moottoribensiiniä myytiin 1,9 miljardia litraa vuonna Määrä oli vajaat kaksi prosenttia pienempi kuin edellisvuonna. Bensiinin kulutus on jo pidemmän aikaa ollut laskusuunnassa, kun autojen polttoaineenkulutus on pienentynyt.

Dieselöljyn myynti kasvoi vuonna kaksi prosenttia ja dieselin kulutus oli lähes 3,1 miljardia litraa.

Kolmen miljardin litra raja ylittyi ensimmäistä kertaa jo edellisenä vuonna. Dieselin merkittävin käyttökohde on elinkeinoelämän kuljetukset. Kevyen polttoöljyn myynnissä ei tapahtunut suurta muutosta vuonna Kevyttä polttoöljyä myytiin lähes 1,9 miljardia litraa, runsaat puoli prosenttia edellisvuotta vähemmän.

Kevyestä polttoöljystä kaksi kolmasosaa käytetään maa- ja metsätalouden koneissa ja laitteissa, rakennustoiminnassa ja teollisuudessa. Vain noin kolmasosa menee rakennusten lämmitykseen.

Öljylämmityksessä öljyn kulutus vähenee jatkuvasti energiatehokkuuden parantuessa, kun järjestelmiä uusitaan. Lisäksi öljylämmityksen rinnalla käytetään yhä enemmän uusiutuvaa energiaa. Raskaan polttoöljyn käyttö on vähentynyt jo vuosia. Sitä ei enää juurikaan käytetä esimerkiksi kunnallisissa lämpölaitoksissa.

Pääosin teollisuudessa käytettävää raskasta polttoöljyä myytiin vuonna noin tonnia, 23 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna.

Lentopetrolin kokonaismyynti kasvoi vuonna lähes kuusi prosenttia edellisvuodesta ja myynti oli lähes miljardi litraa. Lentopetrolista lähes 90 prosenttia käytetään ulkomaanliikenteessä. Biopolttoaineilla toteutetaan liikenteelle asetettuja päästövähennystavoitteita. Kansallisessa jakeluvelvoitelaissa bio-osuus lasketaan kulutukseen toimitettujen moottoribensiinin, dieselöljyn ja biopolttoaineiden energiasisällön kokonaismäärästä.

Biopolttoaineiden jakeluvelvoite asetettiin vuonna asteittain nousevaksi. Velvoite oli vuosina kuusi prosenttia ja vuonna kahdeksan prosenttia. Vuonna jakeluvelvoite oli 10 prosenttia ja vuonna se oli 12 prosenttia. Vuonna velvoite on 15 prosenttia. Vuonna jakeluvelvoite on 18 prosenttia ja vuonna se on 20 prosenttia. Käytännössä vuosittainen bio-osuus voi olla etupainotteisesti suurempi kuin asetettu velvoite.

Lisäksi vuoteen saakka on voimassa biopolttoaineiden kaksoislaskenta: Vuosittaiset tiedot julkaisee viiveellä EU: Vuonna Suomen tieliikenteessä käytettyjen biopolttoaineiden määrä oli Eurostatin tilastossa 22 prosenttia, kun jakeluvelvoite oli kahdeksan prosenttia, eli velvoitetta täytettiin etupainotteisesti. Olympialaduilla menon pitää olla vauhdikasta, mutta monissa muissa tilanteissa pätee usein tuttu sanonta maltti on valttia. Malttia olen suositellut myös nuorille pareille ja lapsiperheille, jotka uusina öljylämmitystalon asukkaina miettivät lämmitysjärjestelmän tulevaisuutta, kertoo verkkoblogissaan erityisasiantuntija Eero Otronen Öljyalan Palvelukeskuksesta.

Öljylämmityskiinteistöjä siirtyy nuoremmille sukupolville sekä perintönä että kiinteistökaupoissa. Rakennusmessuilla Öljylämmittäjän Palvelutorilla on vieraillut tänä vuonna paljon lapsiperheitä ja nuoria pareja, jotka kyselevät neuvoja lämmitysjärjestelmästä.

Sinänsä öljylämmitysjärjestelmän rakenne on varsin yksinkertainen, ja vanhemmille sukupolville öljylämmitys on tutumpi juttu. Uusille asukkaille öljylämmitys saattaa näyttäytyä vähän mutkallisenakin, jos heillä ei ole öljylämmitystalosta aiempaa kokemusta. Neuvoni öljylämmitteiseen kiinteistöön vastikään muuttaneille on, että öljylämmityksen kanssa pääsee parhaiten sinuiksi elämällä sen kanssa ja tutustumalla sen toimintaan rauhassa ainakin yhden lämmityskauden yli.

Sen jälkeen on tukevammat pohjatiedot tehdä talon lämmitysjärjestelmää koskevia ratkaisuja ja keskustella ammattilaisten kanssa. Vanhan omakotitalon ostajalle rahareikiä riittää, mutta kahden työssäkäyvän aikuisen taloudessa taloudelliset mahdollisuudet lämmitysjärjestelmän edelleen kehittämiseen ovat monesti jopa paremmat kuin iäkkäämmillä omakotiasukkailla. Öljylämmityksen energiatehokkuutta voi parantaa monin tavoin ja askel askeleelta, kaikkea ei tarvitse tehdä kerralla.

Jos talous on pieni ja kulutus on pientä, voi pelkkä öljylämmitys olla edelleen paras vaihtoehto. Hybridilämmitys eli uusiutuvan energian ottaminen öljyn rinnalle tuo hyötyjä erityisesti silloin, jos kulutus on runsaampaa.

Öljyn rinnalle soveltuvat kiinteistöstä riippuen esimerkiksi ilma-vesilämpöpumppu tai aurinkolämpökeräimet. Kannattaa siis muistaa, että jokin ratkaisu sopii toiseen kiinteistöön, toisessa taas joku muu on parempi.

Asia riippuu talon sijainnista, koosta ja rakenneratkaisuista sekä asukkaiden määrästä ja elämänrytmistä, painottaa Otronen. Maaliskuussa Öljylämmittäjän Palvelutori tarjoaa neuvontaa rakennusmessuilla Lahdessa ja Jyväskylässä: Monissa öljylämmityskiinteistöissä hyödynnetään aurinkolämpöä öljyn rinnalle. Auringon avulla voidaan tuottaa valinnan mukaan sekä lämmintä käyttövettä että lämpöä tai vain lämmintä vettä.

Aurinkolämpöjärjestelmän tilanne kannattaa keväällä tarkistaa talven jäljiltä. Järjestelmän asennusta suunnittelevien puolestaan on hyvä toimia ajoissa, jotta pääsee hyödyntämään alkanutta aurinkokautta. Aurinkokausi on alkanut helmikuussa, ja eniten aurinkoenergiaa kevätkaudella saadaan huhti-toukokuussa. Katolla olevien aurinkokeräinten valmius kannattaa keväisin varmistaa, jotta aurinko pääsee paistamaan niihin esteettä. Sade huuhtoo keräinten pinnat, mutta joskus voi olla tarpeen pinttyneen lian pesu, jotta keräimet pystyvät ottamaan irti kaiken hyödyn jo kevätauringosta.

Samalla poistuvat mahdolliset roskat keräimistä. Aurinkolämpöjärjestelmään kuuluvat aurinkokeräimet, aurinkolämpövaraaja, liuosputkisto ja sen latauspumppu sekä automatiikan ohjauskeskus. Tarvittava keräinpinta-ala on neliömetriä. Yhden keräimen pinta-ala on ,5 neliömetriä.

Tarvittavaan keräinten lukumäärään vaikuttavat rakennuksen koko ja ilmansuunta, asukasmäärä, lämmönjakotapa sekä se, tuotetaanko aurinkolämmöllä sekä käyttövettä että lämpöä vai pelkästään lämmintä käyttövettä, muistutetaan Öljyalan Palvelukeskuksesta.

Järjestelmäkohtaiset esisäätöarvot ja säätölaitteiden toiminta-arvot on valittu aina rakennuskohtaisesti, tai näin ainakin tulisi olla. Kun arvot ovat kohdallaan, on järjestelmän toiminta automaattista. Ainoat vuosittaiset huoltotoimet aurinkolämpöjärjestelmässä liittyvät siirtonesteen pakkasenkestävyyden ja keräinpiirin paineen tarkistamiseen. Jos suunnitelmat aurinkolämpöjärjestelmän käyttöönottamiseksi ovat vielä alkuvaiheessa, niin nyt kannattaa toimia, jotta saa hyödyn aurinkokaudesta.

Auringon säteily vaakatasolle on huipussaan kevät- ja kesäkuukausina. Maalis-toukokuussa saadaan auringonsäteilyä 75 prosenttia siitä määrästä, mitä sitä saadaan kolmena kesäkuukautena. Öljyalan Palvelukeskus painottaa, että uudisasennuksissa urakoitsijan tulee hoitaa laitteiston käyttöönotto ja opastaa käytössä.

Kiinteistönomistajan pitää aina saada myös luovutuskansio, jossa on käyttö- ja huolto-ohjeet. Apua säätöasioissa kannattaa ensisijaisesti hakea järjestelmän suunnittelijalta tai sen asentaneelta asennusliikkeeltä, koska nämä tuntevat rakennuksen erityispiirteet, toteaa erityisasiantuntija  Eero Otronen. Öljy- ja biopolttoainealan koulutukset tarjoavat mahdollisuuden päivittää tietojaan oman työalueensa kysymyksistä sekä kuulla muuttuvista määräyksistä ja muista ajankohtaisista asioista.

Tilaisuudet on suunnattu erityisesti polttoainesektorin, kuljetusalan ja lämmityssektorin ammattilaisille sekä alan toimintaan liittyville viranomaisille.

Kurssitiedot saa sivujen www. Nestekaasukurssi - Asentaminen ja käytön valvonta - on kattava paketti nestekaasutietoutta ammattilaisille. Kurssi myös valmentaa käytönvalvojan ja asennusoikeuksien pätevyyskokeisiin.

Kevään kurssi järjestetään Vantaalla Syksyn kurssiajankohta on 3. Nestekaasun käyttölaitospäivät järjestetään Naantalissa Tilaisuus on suunnattu nestekaasulaitosten käytöstä ja ylläpidosta vastaaville kuten käytönvalvojille, heidän varamiehilleen ja esimiehilleen sekä nestekaasuasentajille ja pelastuslaitosten asiantuntijoille.

Seminaarin ohjelma tarjoaa uudet ajankohtaiset luennot. Ympäristörakentamisen laadunvarmistus jakeluasemilla -kurssi järjestetään keväällä Syyskaudella vastaava kurssi on ohjelmassa Vuoden kurssitarjontaa voi seurata Koulutuskalenterista , jonne kurssitiedot päivittyvät sitä mukaa kuin koulutusten aiheet, ajankohdat ja ohjelmat valmistuvat.

Koulutuskalenterin kautta hoituu myös ilmoittautuminen. Verkkosivuilla voi myös ilmoittaa sähköpostiosoitteensa itseään kiinnostavien kurssien jakelulistalle, jolloin saa tiedot tapahtumista ensimmäisten joukossa.

Tällöin kysyntä vuonna olisi 99,2 miljoonaa barrelia päivässä. Kysynnän kasvuennustetta on vauhdittanut Kansainvälisen valuuttarahaston arvio maailman talouden positiivisesta kehityksestä. Viime marraskuun lopussa öljyntuottajamaiden järjestön Opecin 14 jäsenmaata ja 10 muuta öljyntuottajamaata sopivat tuotannon rajoittamisen jatkamisesta vuoden loppuun asti.

Rajoitukset eivät koske Opecista Libyaa, Nigeriaa ja Irania, mutta Libya ja Nigeria lupasivat rajoittaa tuotantonsa vuonna vuoden korkeimmalle tasolle. Brent-raakaöljyn hinta oli kaksi vuotta sitten tammikuussa alhaisimmalla tasolla yli kymmeneen vuoteen eli noin 28 dollaria barrelilta. Raakaöljyn hinta nousi edelleen tämän vuoden tammikuun lopulla noin 70 dollariin barrelilta. Sen jälkeen hinta on laskenut helmikuun puoliväliin mennessä noin 64 dollariin barrelilta.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan Yhdysvaltojen liuskeöljyn tuotannon kasvu on voimistunut Yhdysvaltalaisen raakaöljyn viitelaadun WTI: Levottomuudet Iranissa ja talouden romahtamisesta johtuvat tuotanto-ongelmat Venezuelassa tukevat raakaöljyn hintaa. Yhdysvaltojen raakaöljyvarastot ovat säilyneet samalla tasolla kuin tammikuussa. Raakaöljyvarastoissa on noin miljoonaa barrelia öljyä, kun vuosi sitten varastoissa oli noin miljoonaa barrelia. Yhdysvaltain energiahallinto EIA ennustaa helmikuun energiakatsauksessaan Brent-raakaöljylaadun hintakeskiarvon olevan 62 dollaria barrelilta vuonna ja vuonna Kuluvan vuoden ennuste on noussut kaksi dollaria ja ensi vuoden ennuste dollarin edelliskuukaudesta.

Keskeisten öljytuotteiden maailmanmarkkinahinnat ovat laskeneet edelliskuukaudesta. Bensiinin maailmanmarkkinahinta oli helmikuun puolivälissä noin dollaria tonnilta ja dieselöljyn noin dollaria tonnilta.

Äänestyksessä pyrittiin kompromissiin, jonka pohjana olivat parlamentin kahden valiokunnan eli ympäristövaliokunnan ja teollisuusvaliokunnan aikaisemmin muodostetut kannat. Parlamentin äänestyksen lopputulos oli Suomen kannalta parempi kuin osattiin odottaa. Suomen kannalta parlamentin täysistuntoäänestyksen lopputulos on tärkeä, sillä parlamentti on asian käsittelyn aikana esittänyt rajoituksia ja muutoksia biopolttoainetuotannon raaka-ainelistoihin.

Erityisesti parlamentin ympäristövaliokunta on vaatinut, että biopolttoaineiden tuotannon raaka-ainevalikoimaa rajoitettaisiin merkittävästi nykyisestä. Suomi on neuvotteluissa tavoitellut mahdollisimman laajaa raaka-ainepohjaa. Lisäksi parlamentti on pyrkinyt aikaisemmissa valiokuntiensa kannanotoissa rajoittamaan puun käyttöä bioenergian raaka-aineeksi. Pahimmat ennustukset eivät toteutuneet, eli biopolttoaineiden raaka-ainelistaa ei karsittu, eikä puuraaka-aineen energiakäyttöä rajoiteta, toteaa Öljy- ja biopolttoainealan toimitusjohtaja Helena Vänskä.

Tärkeänä hän pitää sitä, että uusiutuvan energian tuotantoinvestoinneille saadaan nykyistä ennustettavammat ja kannustavammat toimintakehykset. EU-komissio antoi alkuperäisen ehdotuksensa uusiutuvan energian direktiivin uudistamiseksi marraskuussa osana puhtaan energian talvipakettia. Ehdotuksen tavoitteena on luoda kehikko uusiutuvan energian edistämiseksi vuoteen , ja ehdotus liittyy kiinteästi komission esittämän uusiutuvan energian 27 prosentin tavoitteen toteuttamiseen vuonna Ehdotusta uusiutuvan energian uudistamiseksi on käsitelty EU-jäsenmaiden kesken neuvoston työryhmissä.

Energianeuvosto saavutti ehdotuksesta yleisnäkemyksen joulukuussa Nyt EU-parlamentin täysistuntoäänestyksen jälkeen käynnistetään neuvottelut komission alkuperäisen ehdotuksen, neuvoston yleisnäkemyksen ja parlamentin täysistuntoäänestystuloksen yhteensovittamiseksi, joten direktiivin lopullista muotoa saadaan todennäköisesti odottaa vielä useita kuukausia. Lämmitysöljy kannattaa tilata ajoissa, kun tilaamisen aika on. Pakkasilla kuluu energiaa selvästi enemmän kuin lauhalla säällä, eikä öljysäiliön täyttöä kannata jättää viime tippaan.

Talven lumilla öljylämmitystaloissa täytyy myös muistaa pitää kulkureitti öljysäiliön täyttöpaikalle kulkukelpoisena kaikilla keleillä. Öljyn loppuminen on itse asiassa yleisin syy öljylämmityslaitteiston häiriöihin ja polttimen pysähtymiseen. Öljyn yllättävän loppumisen voi välttää tekemällä öljyntoimittajan kanssa sopimuksen automaattitoimituksista, jolloin öljyä tulee säiliöön sovituin väliajoin. Nykyisissä öljykattiloissa on yleensä varalämmittimenä toimiva sähkövastus, jolla voidaan turvata talon lämpimänä pysyminen ja välttää vauriot, jos öljy jostain syystä pääsisi loppumaan, kun asukkaat ovat vaikkapa hiihtolomamatkalla.

On hyvä tarkistaa, onko kattila varustettu tällaisella sähkövastuksella ja että vastus myös varmasti toimii. Talven lumilla öljylämmitystaloissa pitää kiinnittää huomiota siihen, että kulkureitti öljysäiliön täyttöpaikalle säilyy kulkukelpoisena kaikilla keleillä, eli lumityöt ja hiekoitus täytyy hoitaa. Näin säiliöauto pääsee ajamaan perille ja öljyntuonti sujuu ilman hankaluuksia.

Tärkeää on hoitaa lumityöt myös öljysäiliön täyttöputken lähellä niin, että autonkuljettaja pystyy kiinnittämään täyttöletkun normaaliin tapaan.

Öljyalan Palvelukeskus, Eero Otronen, erityisasiantuntija, puh. Öljyalan Palvelukeskus tarjoaa lämmitysneuvontaa vuoden rakennusmessuilla. Öljylämmittäjän Palvelutorilla vierailevia kiinnostavat nykyisin erityisesti järjestelmän päivitys, energiatehokkuuden parantaminen ja uusiutuvan energian käyttö öljyn rinnalla. Messukierroksen päättää Jyväskylän Rakennusmessut Jyväskylän Paviljongissa Eri aiheisiin keskittyvät Öljy- ja biopolttoainealan koulutustilaisuudet tarjoavat alan ammattilaisille mahdollisuuden päivittää tietojaan oman työalueensa kysymyksistä sekä kuulla muuttuvista määräyksistä ja muista ajankohtaisista asioista.

Alkaneen vuoden kurssitarjontaa voi seurata verkkosivujen www. Koulutukset on suunnattu erityisesti polttoainesektorin, kuljetusalan ja lämmityssektorin ammattilaisille sekä alan toimintaan liittyville viranomaisille. Vuosien mittaan vankan sijan nestekaasualan koulutustapahtumana on saanut tilaisuus, jonka otsikko on Nestekaasukurssi - Asentaminen ja käytön valvonta.

Kurssi tarjoaa kattavan paketin nestekaasutietoutta ammattilaisille sekä valmentaa käytönvalvojan ja asennusoikeuksien pätevyyskokeisiin. Vuonna kevään kurssi järjestetään Vantaalla Nestekaasun käytönvalvojapäivät puolestaan pidetään vuonna Naantalissa Seminaariin tulee päivitetty ohjelma. Tilaisuus on suunnattu käytönvalvojille ja nestekaasua käyttävien laitosten edustajille.

Öljy- ja biopolttoaineala järjestää tänä vuonna kaksi kertaa kurssin otsikolla Ympäristörakentamisen laadunvarmistus jakeluasemilla. Kevään kurssi pidetään Vuoden kurssitarjontaa voi seurata verkkosivujen  www. Vuoden vaihtuessa on tapana tarkastella kuluneen vuoden saavutuksia ja listata odotuksia ja toiveita tulevalle vuodelle.

Tästä aiheesta kirjoitti myös Öljy- ja biopolttoaineala ry: Koko blogin voit lukea verkossa. Öljyntuottajien tuotannonrajoitussopimukset sekä maailmantalouden ja etenkin Kiinan talouden piristyminen ovat kääntäneet raakaöljyn hinnan noususuuntaan. Viime vuonna Brent-raakaöljyn hinta vaihteli dollarin välillä barrelilta, oli selvästi nousussa vuoden loppua kohti, ja nousu on jatkunut vuoden alussa.

Tammikuun puolivälissä Brent-raakaöljyn hinta oli noin 70 dollaria barrelilta. Öljyntuottajamaiden järjestön Opecin 14 jäsenmaata ja 10 muuta öljyntuottajamaata sopivat marraskuun lopussa tuotannonrajoitusten jatkamisesta vuoden loppuun asti.

Tuotantorajoituksilla tavoitellaan öljyn hintatason nousua. Rajoitukset eivät koske Opecista Libyaa, Nigeriaa ja Irania, mutta Libya ja Nigeria ovat luvanneet pitää tuotantonsa tänä vuonna vuoden korkeimmalla tasolla. Raakaöljyn kysynnän kasvu ensimmäisellä vuosipuoliskolla on normaalisti heikkoa, ja öljyvarastojen vähennykset tapahtuvat vasta loppuvuonna.

Keskeistä on se, mikä tulee olemaan Yhdysvaltojen liuskeöljyn tilanne. Öljyn hinnan nousu on lisännyt liuskeöljyn tuotantoa, mikä voi aiheuttaa ylitarjontaa öljymarkkinoilla, jos tuotanto jatkuu nykyisellään. Levottomuudet Iranissa ja talouden romahtamisesta johtuvat tuotanto-ongelmat Venezuelassa tukevat vallitsevaa raakaöljyn hintaa. Brent-raakaöljyn hinta oli kaksi vuotta sitten alhaisimmalla tasolla yli kymmeneen vuoteen, noin 28 dollaria barrelilta.

Sen jälkeen hinta nousi vuoden loppuun mennessä noin 55 dollariin barrelilta. Vuonna raakaöljyn hinta vaihteli dollarin välillä barrelilta. Yhdysvaltojen raakaöljyvarastot ovat vähentyneet edelliskuukaudesta.

Varastoissa on noin miljoonaa barrelia öljyä, kun vuosi sitten määrä oli noin miljoonaa barrelia. Yhdysvaltain energiahallinto EIA ennustaa tammikuun energiakatsauksessaan Brent-raakaöljylaadun hintakeskiarvon olevan tänä vuonna 60 dollaria barrelilta ja ensi vuonna 61 dollaria barrelilta.

Vuoden ennuste on noussut kolme dollaria edelliskuukaudesta. Bensiinin maailmanmarkkinahinta oli tammikuun puolivälissä noin dollaria tonnilta ja dieselöljyn noin dollaria tonnilta. Vapaaehtoiseen ympäristösopimukseen perustunut öljyalan SOILI-ohjelma oli maaperänkunnostuksessa uraa uurtava. Toimiala otti vastuun käytöstä poistettujen huoltoasemien maaperän kunnostamisen järjestämisestä yhteistyössä ympäristöministeriön ja Kuntaliiton kanssa.

Kaksikymmenvuotinen ohjelma avasi tietä myös muulle ohjelmamuotoiselle maaperänkunnostukselle. Sopimus SOILI-ohjelmasta solmittiin vuonna ympäristöministeriön, öljyalan, Kuntaliiton ja sopimukseen liittyneiden jakeluasemaketjujen kesken. Ohjelmasta on nyt julkaistu loppuraportti. Hakemuksia tuli kaikkiaan , ja alueista tutkittiin lähes , kertoo varatoimitusjohtaja Pekka Huttula Öljy- ja biopolttoaineala ry: Osassa tutkituista kohteista ei ilmennyt kunnostustarvetta, eikä kaikkia haettuja kohteita voitu hyväksyä öljysuojarahaston toissijaisen rahoituksen piiriin.

Ohjelman kokonaiskustannukset olivat runsaat 50 miljoonaa euroa ilman arvonlisäveroa. SOILI-ohjelmaa voidaan todennäköisesti pitää ensimmäisenä suomalaisena vapaaehtoisena ympäristösopimuksena eli green dealina. Tällä hetkellä valmistelussa on muun muassa valtakunnallisen öljyjätehuollon järjestämistä koskeva green deal. Öljy-yhtiöt ja jakeluasemaketjut toivat SOILI-ohjelmaan hallinnassaan olleita suljettuja jakeluasemakiinteistöjä ja vastasivat kunnostamisen kustannuksista.

Hyöty tuli suuruuden ekonomiasta ja yhdenmukaistetuista toimintaprosesseista. Mukaan voitiin hakea myös entisiä jakeluasemakiinteistöjä, jotka eivät enää olleet toimintaa harjoittaneen hallinnassa.

Sain äidin suostumuksen noin kolme viikkoa sitten kun hankin napakorun. Piti päättää silloin kumman haluan mielummin kielikorun vai napakorun Toivoisin vinkkejä millä äidin saisi suostuteltua kielikoruun.

En uskalla tehdä kielikorua itse, joten harmittaa vähän kun en silloin valinnut kielikorua vaan napakorun jonka olisin voinut tehdä itsekkin Jos joku on tehnyt kielikorun itse nii voisiko antaa vinkkejä sen tekemisessä ja kertoa mitä vaarojan on jos sen laittaa itse. Kasva aikuiseksi ja hanki lävistyksesi sitten kun olet täysi-ikäinen, niin ei tarvitse panikoida mitä mamma sanoo. Ei siinä odottelussa niin kauaa mene, eikä tule ainakaan otettua koruja harkitsemattomasti. Itekki Kajaanissa päin olisin tässä ottamassa kielikorua: Paljon siellä maksoi se?

No ainaki kun olin 11 sain eka huuleen sit taas napaan ja kieleen: Mitä haittoja siitä on. Ja joku sanos ettei alkoholi saa juoda ainakaan viikkon sen jälkeen. D ja sen hoidosta ja ongelmista?!? O meinaa mun kaveri otti ja sil paisu kieli ja sit oli prkl kipee: Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ite otin kans kielikorun about 2 vk sitten.. Laitto tuntui inhottavalta, mutta ei se oikeestaan sattuni niin järkyttävästi. Mulla alko hieman huimaamaan laiton jälkeen, mutta lävistäjä anto kylmää vettä. Illalla kuitenki nousi kuume.. Se on niin tavallista, että keho ragoi siihe jännittyneisyydellä. Nykyään kieli voi hyvin. No hammas saattaa lohketa jos korusta puraisee. Minä purasin muutaman kerran ensimmäisinä päivinä vaan ei ole hampaat lohkennu enkä ole sen jälkeen puraissutkaan korusta. Mulle ei ainakaa ole korusta ollut minkäänlaista haittaa.

Mulla on kokemusta nenä läväristä ja tosi huono hygienia, tulehtu, mut onneks hyvällä hoidolla sain sen sit parantumaan. Sain korvauksena kaks nenäkorua ja paljon puhdistus ainetta.. Mutta itse olen vain käyttänyt uusien korvareikien puhdistukseen koska sehän kuivattaa ihoa, varsinkin nenästä.

Ei kyllä ole titoo. Ja lävistäjä tosi kiva: Mulla itellä ei sattunut kielikoru yhtään, mutta seki riippuu ihmisestä. Yks hyvä syy olis ainaki se että se ei näy: Meen tällä viikolla laittaa kielikorun eikä mulla oo lupaa tai mitään hiih mitähän äiti sanoo? No ei oo vaikeet hoitaa paitsi se voi turpoo ja sit on kyl vaikeet syödä ja ei hammas voi lohkee ja se ei satu!! Jos et pelkää kipua, laita ite. Mie oon laittanu ite kielen alle, nenään ja korviin 18 , yht.

Koskaan ei oo tulehtunu. Kielikorun laitoin hakaneulalla ja luulin jo et pyörryn O pelottiko sua yhtää ku laitoit sen? Mulla ei o sen kanssa ollu missään vaiheessa minkäänlaisia ongelmia. Itse lävistäminen ei ainakaan mun kohdalla sattunut ei niin pätkääkään, mutta jouduin kuitenkin hieman lepäilemään lävistämisen jälkeen ihan vaan sen takia, että ajattelin liikaa sitä, kun neula lävisti sen kielen..

Mulla kieli ei turvonnut missään vaiheessa. Puhe ei mennyt sössöksi, ei tullut ongelmia r tai minkään muunkaan kirjaimen kanssa. Käytin suun huuhteluun apteekista saatavaa suun desinfiointiin tarkoitettua ainetta, jota myös asiallinen lävistäjäkin osaa suositella. Hoidon aloitin tietenkin heti. Söin vähän väliä jääpaloja ja join kylmää vettä.

Nämä ehkäsi turvotusta plus autto särkyyn, jota kyllä tulee joksikin aikaa lävistämisen jälkeen. Särky ilmaantuu ehkäpä noin tunnin kuluessa lävistämisestä tapauskohtasta. Kiinteää ruokaa ei tosiaan kyennyt saati kannattanut edes yrittää syödä muutamaan päivään siksikin, että oli vaarana purra kieleen, kun se kieli oli kuitenki hieman epänormaalin tuntunen aluks.

Minun lävistystä ei huomannut kukaan sanomatta. Ei työpaikalla, eikä pääsykokeissa jotka oli parin päivän päästä lävistämisestä , ei porukat Mulla ei o tapana leikkiä korulla turhaan senkään takia, että se ei tosiaan tee hampaille hyvää , enkä puhu "leveästi" eli niin, että koru pilkahtelisi Eli koru ei vaikuttanu mun kohdalla yhtään mihinkään.

Ja nytkin käy välistä niin, että sen korun tavallaan "unohtaa". On se jo kuitenkin ollu niin kauan, että siihen on vaan yksinkertasesti niin tottunu.

Mulla on myös lävistys navassa, eikä mulla o senkään kans ollu missään vaiheessa ongelmia. Hoidin senki alusta asti tunnollisesti, enkä ottanu läväriä turhilla helteillä. Samoten kaks tatskaa, jotka multa löytyy Johtuen huolellisesta hoidosta suihkutus ja rasvaus Pidin sitä kelmuaki siinä tatskan päällä vähän pidempään tietty vaihdoin sitä ja välissä kotosalla annoin olla ilman. Eli, mitä voin näitten kokemusten perusteella todeta, niin lävistysten ja tatskojen hoidossa kaiken a ja o on oikeasti se jälkihoito!!!

Kuuntele tarkkaan, mitä sulle neuvotaan ammattilaisen taholta ja esitä kaikki kysymykset, jotka mietityttää! Me ollaan kaikki erilaisia ja regoidaan asioihin eri tavoin Sekä Tieto ja Taito!!! D ei pitäis siis sattuu On Tino's tattoolla 15 vuotta. Pitää viedä kuvallinen henkilöllisyystodistus ja ne tekee kieleen jos oot täyttäny Sama pätee muissakin lävistyksissä. Siis kaikkien lävistyksien ikäraja on 15!!! Mä olin 12 ku mulle laitettiin läväri.

Siel ikä raja oli 16 v tai vanhempien lupa. Mä marssin sinne sitten isän kaa ja ne laitto mulle sen lävärin. D Itekki harkihen kielikorua niin vastaa mahollisimman pian! Kolmannessa taas juuri kielikorussa oli ikärajana 18 mutta muuut lävistykset 16vuotta.. Toivottavasti paikkakunnaltasi löytyy lävistäjä joka ei kysy ikärajaa! Uskon että alaikäisillä pitää olla ainakin vanhempi mukana.: No ei todellakaa kannata ite laittaa kieleen!! Mitä riskejä on kun laittaa itse kielikorun?

Olen alaikäinen, eikä minulla ole lupaa laittaa kielikoru vielä ajattelin jos se ei satu sietämättömän paljoa laitan sen itse. Kielessä on paljon isoja verisuonia ja hermoja, joita ei todellakaan kannata osaamattoman vahingoittaa paksulla neulalla. Neulan kun täytyy olla aika jykevä, sillä kielikorut ovat yleensä 1,6 milliä paksut. Jos kielen anatomia on vääränlainen tai lävistäjä taidoton, seurauksena voi olla kielen osittainen halvaantuminen tai hermojen vahingoittuminen, ja tätä ei osaa kuin ammattilainen varoa.

On rekisteröity muutamia tapauksia missä tulehtunut kielikoru on aiheuttanut mätäpaiseita aivoihin ja kuoleman. En tiedä onko kyseessä sellainen asia millä kannattaisi lähteä leikkimään, vaikka riskit olisivat pienet, kannattaisi joko venata pari vuotta tai sitten säästää rahaa ja etsiä jostain lävistäjä joka suostuu tekemään alaikäiselle.

Enkä ole mikään lävistyskielteinen, itselläni on kyllä koruja vaikka muille jakaa. Jokaisen olen käynyt ottamassa ammattilaisella. Onko sulla joku vakavaki ongelma noitten pisteitten kanssa? Mulla on nyt reilun vuoden ollu kielikoru.

Se oli kipee tasan sillä hetkellä kun se neula meni kielen läpi. Joka kerta kun alko tekeen kipeetä puhe tms, niin otin burana capsin tms. R-kirjaimen oppi uudelleen paris päiväs ja S-kirjaimen viikos. Hampaita ei o lohkeillu ainaku vahngos purasee kuuluu kuitenki ilkee ääni.

Metallipallosta kuitenki tuli mulle hirvee päänsärky ku kolistelin sitä kokoajan suussa hampaisiin, vaihdoin muovipalloon niin loppu seki.

Tänäkin päivänä se saattaa olla aamusin vielä vähän turvoksissa, mut menee siin aamutohinan aikana yleensä ohi. Aina tupakan ja ruuan ja juomisen jälkeen pari purskautusta, nii parani mahtavasti. Se nyt kuitenki on kohtuullisen tapauskohtasta. Emmä sitä hirveemmin o hoitanu, aina ku pesen hampaat, niin pesen kielen ja korun samalla nii pysyy puhtaana. Aina välil käytän suuvettäki. Ihan suun hygienian kannalta vaihdan korua aina sillon tällön ja puhdistan vanhat plakista ja muusta ylimääräsestä töhnästä, mut en sitäkään tee ku ehkä kolmisen kertaa puolen vuoden sisään.

Lävistäjän neuvo mulle oli uus koru kerran vuodessa vähintään. Mut ihan sellasta kyselisin jos joku tietää tiedän nyt ainakin kolme kaveria jotka on ottanu korun pois ja antanu kasvaa umpeen ja siihen reijän tilalle on kehkeytyny jonkinmoinen arpikudos? Mikä se on ja voiko sitä välttää? Mä otin kielikorun pois ku töistä käskettiin: Mulle tuli ehkä n. Polttaisi kovasti uudestaan ottaa, mulla vaan menee parantumiseen sikakauan..

D Meinaan siis sitte 50v että onko se sit enää kiva.. Niiiin että mitä tapahtuu ku sen ottaa pois? Joo ite voisin sanoo et ei mitään hätää: Ekan viikon oli kieli hiukan turvoksissa, mutta ei se mitenkää haitannut mitään ja nyt ollu noin 5vko eikä todellakaan ole minkäänlaisia ongelmia. Ei oo mitään hampaisiin käyny ja kyllä sä huomaat kun sitä puraset, en usko et hammas semmosesta lohkeais.

Myös se että s: Mulla ei oo vaikuttanu mitenkään mihinkään puhumiseen tai ylipäätänsä. Kannattaa ottaa jos haluaa todellakin! On sen viikon sössöttämisen väärti: D tosiaan sillon sössöttää. Mutta turvotuskin on tosi pientä jos vaan juot ahkerasti vettä.

Kuulin sellasta juttua että tuossa naapurikunnassa oli sattunu sellainen juttu kielikorun teossa että ku oli jätkä menny iha asiantuntialle sitä laittamaan niin oli vissii neula menny vähä väärästä kohtaa ja se tyyppi jolle sitä tehtii niin oli nauranu siinä tuolissa niin kauan ku kuoli ku vuoti kuiviin siinä.

En sitten tiedä pitääkö tämä paikkaansa ja ei ole tarkoitus pelotella ketään ja vaikka olisikin totta niin ei näitä iha joka päivä tapahdu. Joo tuo ei oo totta! Miettisit vähän mitä tuut pelottelee muita tollasilla jutuilla ku toiset haluu ottaa lävärin kieleen?

Äiti on meinaa lävistäjä ni musta tuntuu et se tietää vähäsen enemmän? Itse otin kielikorun eilen Ensimmäisinä päivinä syöminen on hieman hankalaa,kun kaikki tuntuu tarttuvan koruun helpoin tapa syödä on se,että silppuat ruuan mahd. Ei sen pidempään ja mulle sanottiin liikkeessä,että kielikoru on kivuttomin ja nopeimmin parantuva lävistys Mikä on sen tarkoitus??? Olen kuullut että pelkkään suuseksiin??? Onko ollu vaan vitsi vai fakta?

Otan sen juuri siksi että on kiva nähdä vaikuttaako se mitenkään oraaliseksiin: D mutta olen miettinyt että miten kun on kielikoru niin kun harrastaa jalkapalloa ja thainyrkkeilyä niin se pitäisi ottaa pois treeneihin ja matseihin. Palaakohan makuaisti jossain vaiheessa takaisin? Makuaisti palasi, kun en puhistanu niin usein, vain jotain kolme kertaa päivässä. Piti myös laimentaa sitä aseptia, laitoin yhden ainetta, ja viisi osaa vettä. Mustelma oli aika pahannäköne, melkein koko kieli mustana, mut sekin kesti ehkä kaks päivää.

D r,n,s on mulla kaikist vaikeimpii.. Minäkin olen miettinyt kielikorua. Juu , itte otin täs melkein kaks viikkoo sit kielikorun , vähän se nipisti ku se sen pisti , mut ei se sit oikein enää miltää tuntunu.

Kyllähän se oli alussa ekalla viikolla vähän vaikee syödä ja nielasta , mutta mulla kieli ei turvonnu ollenkaa eikä ollut kipeä , se syöminen ei vain onnistunut niin pitkällä tapilla. Kävin sitten viikon päästä vaihtamassa siihen lyhyemmän Bio Plastia olevan tapin , niin kyllä syöminen onnistui!

Olen oikein tyytyväinen , eikä tämä ole ainakaan vielä vaikeuttanut elämää: Paljo maksaa oulun tattoossa siinä house in painissa kielikorun laitto? Laittaako ne 13 vuotiaalle kielikorun jos on porukoilt lupa? D 6 Millä se reikä tehdään kieleen? Ja mitkä pihdit on, mistä kaikki puhuu? Joo ja mulle tuli paise kurkkuun otin sen heinäkuussa, ei ehkä fiksuin aika ja sitten jouduin menee jonnekkin erikoislääkärille puhkoo sen ja se oli ihan kamalaa. Eli noudata ainakin ohjeita tosi hyvin, mutta tollaisetkin on niin yksillöllisiä.

Lisäksi mulla oli tyhmä lävistäjä, joka ei antanut yksityiskohtaisia ohjeita vaan vain sellaisen yleisohjeen. Mutta siis kaikesta huolimatta en todellakaan kadu , että otin kielikorun. Paikan olisi voinut valita paremmin, koska kuulin jälkeenpäinkin että se on tosi ammattitaidoton paikka. Tosin huomasin sen itsekin. Mutta hyvillä mielin nyt kun on kulunut aikaa. Haluaisin tietää että jääkö kieleen reikä jos sen korun sitten joskus ottaa pois?

Jos jää niin näkeekö sen reijän helpostikkin? Itse ajattelin ottaa kielikorun. Onko Tampereella paljon paikkoja missä voisin sen ottaa? Mulla makso oiskohan ollu 45w, en oikee muista, Joo tekee ne 13v, ite olin sillo 13 ku kävin sen oottaaa, muta eipä ne eesikää kysyny -.

Minä ja mun siskopuoli ollaan käyty ottaa sielä,mulla on tosi hyvin parantunu vaikka sielä otin.. D pihdeillä se reikä tehään?! DD pihdeillä otetaa kielestä kiinni ja neula läpi kielestä ja that's it.

Mainitsin tänään äidille että aion nyt vihdoin ottaa sen kielikorun josta olen jo pari vuotta haaveillut. Koska olen täysi-ikäinen on äidin vähän paha ruveta kieltämään, joten hän päätti pelotella: Äippä sanoi, että kieli on kaikista vaarallisin paikka lävistykselle, koska jos se menee vähänkin väärään paikkaan voi puhekyky lähteä kokonaan ym.

Hampaiden asentokin kuulemma muuttuu ainakin alaleuassa. Nyt tuli siis paniikki: Jos otan korun ja menetän puhekyvyn tulen katumaan sitä vielä pidempään. En oo itse käyny mutta tutut ja isä pn käyny Harnessissa Iso-Roobeertinkadulla.

Itse meen ottaa sinne kohta kielikorun ja napakorun. Sivut on osotteessa www. Joo, tota samaa paikkaa mulle suositeltiinki just pari päivää sitten: Meinaan tuota ettei maitotuotteita kannata syödä. Itse kysyin lävistäjältä ja saa juoda maitoa ja syödä jäätelöä ja jogurttia kunhan noudattaa hoito -ja puhdistusohjeita. Eli puhdistaa hammasharjalla kieltä hellävaroen tietty , purkuttelee muutaman kerran syönnin jälkeen vedellä, purskuttaa oral-b: Ja kipua voi lievittää esim.

Ja kylmän veden ja puhtaiden jäiden syönti helpottaa paitsi itsellni oli hankaluuksia syödä jäitä, ko kodin jäämuotit oli aiva helvetin isoja. Sattu laittaminen, ja puhuminen oli alkupäivinä hankalaa ja kivuliasta.

Tuli kudosnestettä, joka on vaaleaa. En ole vielä katunut enkä päässyt kokemaan hampaiden mahdollista lohkeamista, mutta ehkä tulevaisuudessa. Löytyy osiosta "lävistykset" ja sivun alareunassa meinaan hoito-ohjeita. Minua jänniti ihan sairaana ja olin monta kertaa kävelemässä ovesta ulos. Kieleni on nyt enemmän turvoksissa kuin toissapäivänä. Ei kieli käänny suussa ja puhe on äärettömän hankalaa. Tai no 2 viikon päästä täytän Olen haaveillut tästä korusta jo kolme-neljä vuotta.

Minulle se lävistäjä sanoi että kieleen on paras ottaa ensimmäinen lävistys niinkuin minä tein sattuu kuulema vähiten. Elikkä mä otin tossa kolme päivää sitten ton kielikorun. Oon haaveillu vaikka kuinka kauvan siitä. Lävistäjä sano että seuraavana päivänä kieli olisi turvoksissa.. Mun kielen pää tuntuu siltä kun se olis palannu ja täynnä sellasta pientä "näppylää" mistäköhän johtuu?

Kutitti ihan sikana kieltä ja ikeniä.. Mutta nyt on hävinny.. D Kyllä se ohi menee. D Mulla se auttoi. Sattuuko se tosiaan niin vähän? Eli siis, vähemmän kuin korvan rei'ittäminen? Tietysti kipu on henkilökohtaista mutta kuitenkin.. Mutta kyllä siitä selvitään. Vitsit ko meitti haluis niin paljon kielikorun.. Oon lukenu kaikkee tietoo siit ja sen hoidost ja kaikkee, ja olisin ihan valmis ottamaan sen.

En vaan uskalla kysyä lupaa.. Voisko joku kertoo keinoja, millä sai suostuteltua omat vanhemmat antamaan luvan? Kertokaa miten saan ne antaa mulle kielikorun!! Ja sit viel niille joil on kielikoru ni voiks sil korul leikkii sillee, et onks mahollist räplää sitä koko aja suus? Mutta mulla on suunnitelma.. Aion jossain ovelassa välissä kysyä lupaa, ja sit ne ei tietenkään anna.

Sit uhkaan, et joko ne tulee nyt ottamaan mun kanssa sen kielikorun, joka sentään on suurimmaks osaks piilossa, eikä kaikki ees huomaa sitä, jos sitä ei näytä, tai sit meen myöhemmin ilman lupia 15 tai 16 v.

Aion ainaki uhkailla tolla 15v: Ko ei ne sitä tiiä, et kaikis paikois ei anneta sen ikästen ottaa ilman vanhempien lupaa XD Ja ko täytän joulukuus Ite olen ajatellu ottaa korun, mutta mua pelottaa. Kulmakorun omistan, ja sen laittaminen ei tunnu läheskään niin karmealta, ku kielen lävistäminen.

Opettaja kertoi meille sellaisen tarinan, että joku poika oli ottanu kielikorun, ja se oli kuollu siihen, koska lävistäjä oli laittanu tavallista pienemmän korun, ja kieli oli turvonnu, eikä korua enään saatu pois.

Kieli oli turvonnut ja turvonnut, kunnes poika oli tukehtunut. Kun tuon kuulin mulle tuli heti mieleen, etten ota korua, mutta nyt olen päässy jo pelosta yli. Tosiaan puudutus tai sellainen vois olla hyvä juttu. Itse otin ammattilaisella kielikorun paripäivää sitten se itse laitto ei sattunut yhtään mutta 2tuntia laiton jälkeen alkoi sattumaan ja paljon en voinut puhuu mitään ennekun pääsin kotiin ja otin buranan..

Nytten sössötön vähäsen S ja R on vaikeita mutta on se sen arvoista en kadu hetkeekää että päätin ottaa kielikorun Suosittelen niille jotka sitä oikeesti haluu.. Koska mun bestiski haluu on halunnu koko ikänsä kielikoruu ja lupasin sen sille kun se täyttää Minulla kielikoru on ollut jo todella pitkään. Otin korun liikkeessä sen jälkeen kun olin tuttavilta kartoittanut kenen luona he ovat käyneet ja mitkä oli kokemukset. Laittaminen ei tuntunut paljonkaan, ainoastaan pieni pisto mutta seuraava päivä oli ihan yhtä tuskaa kieli turposi ihan sikana enkä voinut syödä mitään.

Jäävettä pystyin ottamaan ensimmäisen kahden päivän aikana ja sitten siirryin pilttiin. Neljä päivää kesti turvotusta, jolloin puhe oli hiukka sössötystä. Mutta ekan viikon jälkeen kieli oli jo suht normaali ja syöminenkin onnistui. Kielikoruun toki liittyy paljonkin riskejä, mutta ammattilaisen tekemänä ne ovat minimaalisia.

Parhaat vastaukset saa kun menee liikkeeseen ja esittää siellä omat kysymyksensä, netti täynnä kaiken laista infoa josta kaikki ei aina pidä paikkaansa vaan vaatii todellista medialukutaitoa, että pystyy sieltä suodattamaan sen todellisen asian. Kielikorun ottaminen on jokaisen henk.

Se ei ole kuin ylimääräinen pallero suussa pyörimässä, josta ei oikeastaan ole minulle iloa eihän sitä kukaan edes näe. Olisin ottanut korun jo aikaisemmin mutta pelkäsin niin paljon kipua, vaikka olen kestänyt kaiken maailman muitakin lävistyksiä ja tatuoinnin ottoja!

No ei se sitten sattunutkaan, ja puhuminenkin on onnistunut hyvin! Syöminen on tosiaankin ainut joka tuottaa hiukan hankaluuksia, joten yritetään tässä mennä pelkällä keittolinjalla! Todellakin kannatta valita laittopaikka huolella, jotta ikäviltä seuraamuksilta vältyttäisiin.. En todellakaan kadu ottamista, täytyy nyt vain jaksaa hoitaa lävistys kunnolla loppuun: Haluaisin kielikorun mutta mietin vain että sattuukohan se paljon. Ja mietin että millaisen tai minkä kokoisen korun siihen pitäisi sitten vaihtaa..

Kävin tänään ottaa pitkän harkinnan jälkeen kielilävistyksen.. Mutta homma hoitui alle 2 minuuttia.. Kyllähän se pikkasen kirpasi ja tuntui ehkä hieman epämukavalta, mut toi osio kesti noin 10 sekuntia. Näin lävistäjä kyl lupaili! Eli ottakaa vaan ketkä haluatte! Näyttää ihan älyttömän hienolta.. En ollu leikkiny korulla, en ees syöny mtn, join kulauksen vettä ja pallo vaan irtos. Ei se muuten ois ollu nii iso juttu, mutta kun kyseessä on vain parin päivän ikäinen lävistys eikä meinattu saada palloa ollenkaan takaisin paikoilleen.

Meinas koko koru luisua pois! Nyt en uskalla edes mennä nukkumaan, kun ei saatu palloa kunnolla kiristettyä ;. Kielikorun palloja pitää kiristellä säännöllisin ajoin et ei sitte tippuile. Kuuluko teillä hintaan korun vaihtaminen lyhyempään koruun vai maksoko vielä siitä erikseen?

Lyhyempi koru pitää ostaa erikseen. S se vähä pelottaa siin ottamises: P ja sit et saako polttaa ku on hankkinu sen , ja milloin saa taas alkaa pussailla kielenkaa ym.?: D ja onko useimmat jätkät sillee "hyi onks sul kielikoru?! Kyllä mulla ainakin se lyhyempi koru sisälty siihen samaan hintaan eli kun kävin ottamassa sen lävistyksen , sain siihen kieleen aluksi sen pitkän ja sitten sen lyhyen että sen voi vaihtaa kun kieli ei enää ole turvonnut ja suuvesikin tuli kaupan päälle!!!!!!!

Olisin ottamassa kielikorua kyseisestä paikasta. Minkähän hintainen mahtaisi olla, ja oisko kenelläkään tietoa tästä ikärajasta?? Kaipaisin vastauksia, sillä en tahdo aivan tietämättömäna mennä pällistelemään sinne liikkeeseen. Oon kuullu tosi paljo kehui siit paikasta ja oon jo kauan miettiny tätä kielikoruu ja nyt ois sit se hetki: D mul on vaan semmone ongelma et mul on neulakammo. D onko mitää vinkkejä parantamisen nopeuttamiseks tai lävistyshetkellä? D et sais jotenki helpotusta siihe varmast tuskallisee kahteen viikkoon: No ainakin aluksi Eli ainakin se, että jääpaloja kannattaa varata pakastimeen jo valmiiksi, ne lievittää kipua ja turvotusta aika hyvin, ainakin itselläni.

Ne kirvelee aika prkleesti.. Ja kannattaa myös varoa, ettei polta sitä kieltä sitten, kun joutuu niitä keittoja syömään jonkun aikaa, sen korun oton jälkeen. Älä näperöi sitä kieltä paskaisilla näpeillä, tällainen ystävällinen kehoitus. No täältä Kuopiosta olen kuullut kolmen ihmisen halvaantuvan liikkeessä, jonne itsekin olen menossa ottamaan kilikorun. Tosin siitä on jo pari vuotta ja lävistäjä on sen jälkeen vaihdettu, eikä ole tullut halvaustapauksia sen jälkeen.

Itteeni pelottaa vähän se kipu joka tulee siitä kun neula työnnetään lävitse, eikä se että paljonko koskee jälkeen päin, se neula vain, mutta olen siitä nyt kolme vuotta haaveillut ja tänään aion mennä ottamaan, saa nyt nähdä miten paranee, kun mulla vähän taipumusta siihen että kaikki lävärit naamassa 5 navassa 1 on vienyt paranemiseen aikansa. Mutta kyllä sen kestää kun oikein haluaa. Joku kuukaus elämästä sössöttämällä ja pienellä kivulla ei ole mitään, jos vaan oikein paljon haluaa, ainakaan minun mielestä!

Joo, eli kävin nyt maanantaina ottamassa sen korun tänään torstai ja koski paaaaljon vähemmän kun kuvittelin, paljon vähemmän kun esim. Jälkeen päin ottanut buranaa ja puhdistellut suuvedellä aina ruuan ja tupakan jälkeen ja kerran päivässä puhdistusaineella. Edellisinä päivinä olen ottanut sen kolme lääkettä päivässä, mutta tänään olen ottanut vain yhden, eikä enää ollenkaan koske.

Kieli on vähän kyllä vieläkin turpeissa, mutta katsotaan jospa se nyt alkaisi laskeutua. Ylsi mikä ihmetyttää, on se että tosta reijän edestä on lähtenyt repsottamaan sellanen pieni palanen kielestä.

Ei ole kipeä ollenkaan, mutta vähän hassun näköinen. Onko muilla kokemusta tämmösestä? Ite mietin et johtuisko sitä kun vedän korua välillä hampaiden väliin, että siitä olisi sitten se kielenpalanen vähän mukaan lähtenyt. Page 2 Vau Foorumi Sillä jos siitä ei ole haittaa eikä riesaa, niin sitten otan lävistyksen pois vasta synnytykseen, ja pidän sen pois koko imetyksen ajan. Napa-, nänni- ja genitaalilävistyksistä mulle jo sanottiinkin, että ne mun pitää infektio- ja repeytymisriskin vuoksi ottaa pois, kielilävistyksestä ei ollut juttua mutta luulen että Hehkeä hymy - monta konstia hampaiden turmaksi Oikomishoitoja tarvitaan, mutta haittana on, että hammasrautojen alta hampaita on vaikea saada puhdistettua.

Liiallinen fluorin saanti voi puolestaan aiheuttaa hampaisiin valkeita läikkiä. Hampaat voi tärvellä mekaanisesti avaamalla kruunukorkit hampailla. Huuli- tai kielilävistykset voivat aiheuttaa Lähes addiktio Kissis Otin uuden lävistyksen. Kohta olen yhtä lävistystä koko tyttö! Olen jo vuosia haaveillut tragus-lävistyksestä, eli siis korusta tuohon korvannipukkaan.

Joku seitsemisen vuotta sitten lävistytin korvanlehden ruston ja kuten ehkä monet tietävätkin, rustot paranevat useimmilla aika hitaasti jos koskaan. Odottaja — tämä sinun pitää tietää tatuoinneista ja lävistyksistä Vauva Napakoru ei yleensä haittaa ensimmäisen ultraäänitutkimuksen tekemistä, noin viikolla Sikiö on vielä alavatsan Kasvojen alueella olevat lävistykset voivat haitata hoitotoimenpiteitä. Itselläni oli suunniteltu sektio ja kysyin tarvitseeko kielilävistys ottaa pois ja totesivat, että ei tarvi.

Tiedä sitten onko eri Paikkakunnat ja liikkeet Palvelee asiakkaitaan Suomeksi, Ruotsiksi sekä Englanniksi. Tiedusteluita, korutilauksia sekä varauksia voi tehdä puh. Lävistyksiä tekee melkein mihin vaan, niin kauan kun niistä ei ole haittaa tai vaaraa terveydelle tai asiakkaalle.

Tulevaisuudessa opettelee myös kaikki genitaalilävistykset. Opetushallituksen tiedote oppilaitoksille lävistysten - Opetushallitus Kielto on voimassa oppilaitoksen työsaleissa, työympäristöissä ja työssäoppimispaikoissa.

Vaatteiden alla olevia ja kielilävistyksiä ei kuitenkaan Välittömän syrjinnän arvioinnissa merkityksellistä epäsuotuisempaa kohtelua on sellainen, joka aiheuttaa yksilölle haittaa, kuten saamatta jääneitä Nestekaasupullo ostetaan valmiiksi täytettynä jälleenmyyjältä.

Kaasupulloja myydään esimerkiksi useimmilla huoltoasemilla ja monissa marketeissa. Kun pullo tyhjenee, sen voi vaihtaa uuteen, samanlaiseen täyteen pullon jälleenmyyjällä, jolloin kuluttaja maksaa vain pullon sisällöstä eli nestekaasusta. Mikäli haluaa vaihtaa kaasupullon toisen tyyppiseen ja mahdollisesti kalliimpaan pulloon, peritään maksua myös pullosta. Öljy- ja biopolttoaineala, erityisasiantuntija Tina Sammi, puh.

Öljy- ja biopolttoainealan koulutuskalenterissa on toukokuun lopulla täysin uudistettu seminaari: Nestekaasun käyttölaitospäivät on suunnattu nestekaasulaitosten käytöstä ja ylläpidosta vastaaville kuten teollisuuden ja nestekaasulaitosten toiminnanharjoittajille, viranomaisille, pelastustoimen asiantuntijoille, nestekaasun käytönvalvojille, varakäytönvalvojille ja heidän esimiehilleen, suunnittelutoimistoille ja nestekaasun käyttölaitoksen tekniselle henkilökunnalle.

Seminaari tarjoaa ajankohtaisen kokoonpanon luentoja, niin teknisiä kuin käyttöön ja toimintaan liittyviä. Tauoilla on mahdollisuus tutustua laite- ja järjestelmätoimittajien näyttelypisteiden tarjontaan. Ohjelmaesite löytyy verkosta tapahtuman esittelysivulta , ja samalta sivulta onnistuu ilmoittautuminen.

Seminaariin tulee ilmoittautua viimeistään Näyttelypisteet on varattava viimeistään 7. Öljy- ja biopolttoainealan koko vuoden koulutustarjontaa voi seurata verkkosivujen www. Verkossa hoituu myös ilmoittautuminen. Öljy- ja biopolttoaineala, johdon assistentti Sanna Hämäläinen puh. Huoltoasema-alan laaja kansainvälinen messutapahtuma UNITI expo järjestetään jälleen tänä vuonna Stuttgartissa Saksassa, tällä kertaa toukokuun puolivälissä.

Ammattimessut tarjoavat kävijöille laajan katsauksen tämän päivän huoltoasematoiminnan monimuotoisuuteen ja alan uusimpaan teknologiaan. Kolmipäiväisten messujen ajankohta on Messuosastojen lisäksi tapahtuman ohjelmaan kuuluu seminaareja huoltoasema-alan ajankohtaisista aiheista. Myös neljä suomalaista huoltoasematoimintaan liittyviä laitteita toimittavaa yritystä osallistuu UNITI expo -messuille yhteisosastolla.

UNITI expo -messutapahtuma järjestetään kahden vuoden välein, nyt kolmatta kertaa. Tapahtuma on saavuttanut vankan jalansijan huoltoasema-alan ammattilaisten keskuudessa ja on kerännyt kerta kerralta suuremman kansainvälisen kävijämäärän. Yhdysvaltojen, Ranskan ja Britannian ohjusiskut Syyriaan eivät vaikuttaneet kovin merkittävästi raakaöljyn hintaan huhtikuun puolivälissä. Syyrian öljyntuotanto romahti sisällissodan alettua vuonna , eikä maa ole tuottanut raakaöljyä vientiin sen jälkeen.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan jatkoa ajatellen ydinkysymys on se, miten suhtaudutaan Syyrian keskeisten tukijoiden Iranin ja Venäjän sanktioihin: Bloombergin mukaan nykyiset sanktiot ovat itseasiassa vahvistaneet Venäjän öljysektoria.

Sen jälkeen barrelihinta alkoi vaihtelevasti nousta, saavutti 60 dollarin tason lokakuussa ja 70 dollarin tason tämän vuoden tammikuussa. Sen jälkeen hinta laski helmikuussa, ollen alimmillaan noin 62 dollaria barrelilta, mutta nousi huhtikuun puoliväliin mennessä noin Brentin hinta on ollut tällä tasolla edellisen kerran marraskuussa Yhdysvaltojen raakaöljyvarastot olivat huhtikuun puolivälissä samalla tasolla kuin kuukautta aiemmin.

Varastoissa oli noin miljoonaa barrelia öljyä, kun määrä vuosi sitten oli noin miljoonaa barrelia. Yhdysvaltain energiahallinto EIA ennustaa huhtikuun energiakatsauksessaan Brent-raakaöljylaadun hintakeskiarvon olevan tänä ja ensi vuonna 63 dollaria barrelilta. Ennuste on noussut dollarin edelliskuukaudesta. Arvio on sama kuin kuukautta aiemmin. Keskeisten öljytuotteiden maailmanmarkkinahinnat ovat nousseet edelliskuukaudesta.

Bensiinin maailmanmarkkinahinta oli huhtikuun puolivälissä noin dollaria tonnilta ja dieselöljyn noin dollaria tonnilta. Kevyen polttoöljyn maailmanmarkkinahinta oli noin dollaria tonnilta ja raskaan polttoöljyn noin dollaria tonnilta.

Energiatehokkuussopimukset ovat suomalainen menestystarina: Myös öljylämmityskiinteistöjen omistajat ovat järjestelmiensä kunnostuksilla parantaneet energiatehokkuutta huomattavasti Höylä-energiatehokkuussopimusten aikana.

Tulokset on pantu merkille myös muualla Euroopassa. Hänen mukaansa öljyalan Höylä-energiatehokkuussopimuksen tulokset on pantu merkille myös muualla Euroopassa, kun EU-tasolla vertaillaan keinoja parantaa energiatehokkuutta, vähentää päästöjä ja säästää energiaa. Öljyalalla vapaaehtoisten energiatehokkuussopimusten tielle lähdettiin jo runsaat 20 vuotta sitten vuonna Sopimus sai nimekseen Höylä.

Ensimmäinen Höylä-energiatehokkuussopimus kattoi vuodet , toinen vuodet ja kolmas vuodet Neljäs Höylä-energiatehokkuussopimus on solmittu vuosiksi Öljy- ja biopolttoaineala edistää energiatehokkuustavoitteita tuottamalla lämmittäjille tietoa siitä, kuinka he voivat omilla toimillaan, pienemmillä tai isommilla, säästää energiaa.

Viestiä viedään öljylämmittäjille Lämmöllä-lehdessä, verkossa ja rakennusmessuilla. Öljylämmityksen energiatehokkuutta ovat vuosien varrella parantaneet muun muassa kattilanvaihdot, uusiutuvan energian liittäminen öljyn rinnakkaisenergiaksi ja talojen rakenteisiin tehdyt parannukset.

Keskimääräisen öljylämmitystalon m 2 öljyn vuosikulutus on luvun aikana pudonnut noin litrasta noin litraan. Myös asennus- ja huoltoliikkeillä sekä järjestelmätoimittajilla on tärkeä rooli, korostaa Huttula. Energiatehokkuussopimusten aikana saavutettuja tuloksia kokoaa Motiva. Alkuvuodesta työ- ja elinkeinoministeriö kertoi vuosina saavutetuista energiatehokkuussopimusten tuloksista.

Vuosina öljylämmityskiinteistöihin toteutettiin kaikkiaan noin 25  kattilavaihtoa. Niiden vuotuinen energiansäästö vuoden lopussa oli arviolta yhteensä megawattituntia, todetaan energiatehokkuussopimuksen seurantatiedoissa. Lisäksi öljylämmitysjärjestelmien polttimien vaihdolla, säätölaitteiden uusimisella sekä öljylämmitteisten kiinteistöjen rakenteiden energiatehokkuuden parantamisella säästettiin vuosittain energiaa yhteensä noin megawattituntia vuoden loppuun mennessä, todetaan Höylä-sopimuksen tulosten esittelyssä.

Öljy- ja biopolttoaineala, varatoimitusjohtaja Pekka Huttula, puh. Öljysäiliöiden täyttöyhteenä on turvallisuussyistä oltava nokkavipuliitin. Lämmitysöljyn toimittajat ovat jo pitkään muistuttaneet öljylämmittäjiä siitä, että vielä käytössä olevat vanhat sakaraliittimet tulee vaihtaa nokkavipuliittimiin.

Nyt asiaa painottaa tiedotteessaan myös Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes. Tukes toteaa, että vaatimus täyttöliittimen vaihtamisesta on lainsäädännön mukainen. Se perustuu vuonna annettuun silloisen kauppa- ja teollisuusministeriön päätökseen. Täyttöliittimen vaihtaminen tulee teettää Tukesin rekisterissä olevalla öljylämmityslaitteistojen asennus- ja huoltoliikkeellä.

Tukes kehottaa lisäksi varmistamaan, että säiliön täytön yhteydessä säiliön paineen tasaajana toimiva ilmaputki on esteetön. Lämmitysöljyn kuljettajilla on ohjeet, että sakaraliittimillä varustettuihin kohteisiin ei toimiteta öljyä enää vuoden kesäkuun jälkeen, todetaan Öljyalan Palvelukeskuksesta. Käytännössä pientaloissa suositellaan käytettäväksi aina kahden tuuman liitintä, koska säiliöiden täyttö tapahtuu nykyisin lähes aina säiliöauton 40 metrin kelaletkulla, jossa on vastaava kahden tuuman täyttöliitin.

Öljysäiliön täyttöyhteeksi vain turvallinen liitin. Standardointi on jatkuvaa toimintaa. Aiemmin tehtyjä standardeja päivitetään uuden tiedon pohjalla ja lisäksi laaditaan tarvittavia kokonaan uusia standardeja. Pääpaino standardointityössä on eurooppalaisissa ja kansainvälisissä standardeissa, jotka valmistellaan eurooppalaisen standardointijärjestön CEN ja maailmanlaajuisen järjestön ISO piirissä.

Standardit eivät ole pakollisia, mutta niistä tulee pakollisia, kun niihin viitataan lainsäädännössä. Öljy- ja biopolttoainealan vastuulla on muun muassa öljytuotteiden, öljyteknologian, öljyn ja kaasun käyttölaitteiden ja säiliöiden standardisointi.

Standardivalmistelua varten toimii 11 seurantaryhmää. Näistä neuvoa antavista ryhmistä jokainen seuraa oman vastuualueensa standardeja. Alalla on kaikkiaan voimassa olevaa standardia. Jäsenet edustavat esimerkiksi energia-alan yhtiöitä, alan laitevalmistajia ja viranomaisia, kertoo Nummisalo.

Seurantaryhmissä toimii tällä haavaa yhteensä satakunta henkilöä. Nummisalon mukaan seurantaryhmiin osallistumisesta on hyötyä. Silloin pysyy ajan tasalla kansainvälisessä standardisoinnissa, saa ennakkotiedot tulevista standardeista ja voi vaikuttaa niiden sisältöön. Lisäksi osallistuminen helpottaa oman organisaation tuotteiden ja palveluiden sopeuttamista standardien vaatimuksiin. Etuna on myös verkostoituminen alan asiantuntijoiden kanssa.

Seurantaryhmien lisäksi standardointia sivuavia kysymyksiä käsitellään tavalla tai toisella useissa muissa Öljy- ja biopolttoainealan piirissä toimivissa työryhmissä, mikä tukee standardointityötä. Alalla laaditaan edelleen myös kansallisia standardeja.

Parhaillaan laadittavana on kansallinen standardiehdotus Nestekaasukeskukset. Suunnittelu, asennus, kunnossapito ja tarkastus. Ilmeni tarve erillisestä standardista kohteisiin, joissa nestekaasua varastoidaan kaasupulloissa tai kaasuastioissa, kertoo erityisasiantuntija Tina Sammi Öljy- ja biopolttoaineala ry: Päivitettävänä on puolestaan standardi SFS Nestekaasun käyttölaitos.

Suunnittelu, asennus, kunnossapito ja tarkastus, johon tuodaan painelaitelain ja sähköturvallisuuslain tuomat muutokset. Lisäksi päivitettävänä ovat standardi SFS Palavan nesteen valmistuslaitos ja teknillinen käyttölaitos sekä standardi SFS Palavien nesteiden käsittely satama-alueella.

Öljy- ja biopolttoaineala, erityisasiantuntija Virpi Nummisalo, puh. Öljy- ja biopolttoainealan standardointitoiminta www. European Committee for Standardization www. International Organization for Standardization www.

Seminaari tarjoaa ajankohtaisen kokoonpanon luentoja — niin teknisiä kuin käyttöön ja toimintaan liittyviä. Nestekaasun käyttölaitospäivät on suunnattu nestekaasulaitosten käytöstä ja ylläpidosta vastaaville ammattilaisille kuten käytönvalvojille, heidän varamiehilleen ja esimiehilleen, nestekaasuasentajille, suunnittelutoimistoille ja pelastuslaitosten asiantuntijoille. Tämän vuoden koulutuskalenteriin sisältyy kaksi kertaa kurssi Ympäristörakentamisen laadunvarmistus jakeluasemilla. Kevään kurssi järjestetään Syyskaudella vastaava kurssi järjestetään Öljy- ja biopolttoainealan koko vuoden kurssitarjontaa voi seurata verkkosivujen  www.

Verkkosivuilla voi myös ilmoittaa sähköpostiosoitteensa itseään kiinnostavien kurssien jakelulistalle. Tällöin saa tiedot tapahtumista ensimmäisten joukossa. Yhdysvaltain liuskeöljyn tuotanto on kasvanut edelleen.

Raakaöljy näyttäisi pysyttelevän melko pitkään nykyisellä hintatasollaan, dollaria barrelilta, mikä saa liuskeöljyn tuottajat ottamaan vauhdilla käyttöön uusia porauskalustoja.

Tuotantokustannukset vaihtelevat eri liuskeöljykentillä, mutta Texasin parhailla kentillä tuotanto on kannattavaa hyvin alhaisillakin öljyn maailmanmarkkinahinnoilla, jopa dollaria barrelilta. Yhdysvaltain energiahallinto EIA ennustaa, että tänä vuonna maan öljyntuotannon vuosikeskiarvo on 10,7 miljoonaa barrelia päivässä. Ensi vuonna se on EIA: Vuodesta alkaneen laskentahistorian aikana tähän mennessä korkein öljyntuotanto on ollut vuonna , määrältään 9,6 miljoonaa barrelia päivässä.

Kylmä sää pohjoisella pallonpuoliskolla on alkuvuonna lisännyt lämmitysöljyn kysyntää. Sen jälkeen alkanut vaihteleva hinnan nousu saavutti 60 dollarin tason lokakuussa Kuluvan vuoden alussa hinta nousi 70 dollariin barrelilta. Tämän jälkeen hinta on vaihdellut dollarin välillä barrelilta.

Maaliskuun puolivälissä raakaöljyn hinta oli noin 66 dollaria barrelilta. Tämä tarkoittaa, että öljymarkkinoilla kysyntä ja tarjonta ovat tällä hetkellä tasapainossa. Spot-hinta on yksittäisistä öljyeristä kansainvälisessä öljykaupankäynnissä maksettava hinta, joka määräytyy kysynnän ja tarjonnan mukaan. Spot-markkinoilla myydään fyysisiä eli olemassa olevia öljytonneja päivän hintaan. Yhdysvaltain raakaöljyvarastot ovat kasvaneet edelliskuukaudesta.

Yhdysvaltain energiahallinto EIA ennustaa maaliskuun katsauksessaan Brent-raakaöljylaadun hintakeskiarvon olevan tänä ja ensi vuonna 62 dollaria barrelilta.

Ennusteet ovat samat kuin kuukautta aiemmin. Luvut ovat samat kuin kuukautta aiemmin. Bensiinin maailmanmarkkinahinta oli maaliskuun puolivälissä noin dollaria tonnilta ja dieselöljyn noin dollaria tonnilta. Öljytuotteita myytiin vuonna kotimaahan yhteensä noin 7,4 miljoonaa tonnia, kun määrä edellisenä vuonna oli 7,7 miljoonaa tonnia.

Bensiinin kulutus oli viime vuonna edelleen laskusuunnassa, kun taas dieselöljyn kulutus jatkoi kasvu-uralla. Tilaston määrissä on myös mukana liikennepolttonesteiden sisältämät biopolttoaineet. Suomessa kaikissa liikennepolttonesteissä on biosisältöä, joka osaltaan vähentää fossiilisen öljyn kulutusta ja hiilidioksidipäästöjä. Moottoribensiiniä myytiin 1,9 miljardia litraa vuonna Määrä oli vajaat kaksi prosenttia pienempi kuin edellisvuonna.

Bensiinin kulutus on jo pidemmän aikaa ollut laskusuunnassa, kun autojen polttoaineenkulutus on pienentynyt. Dieselöljyn myynti kasvoi vuonna kaksi prosenttia ja dieselin kulutus oli lähes 3,1 miljardia litraa. Kolmen miljardin litra raja ylittyi ensimmäistä kertaa jo edellisenä vuonna.

Dieselin merkittävin käyttökohde on elinkeinoelämän kuljetukset. Kevyen polttoöljyn myynnissä ei tapahtunut suurta muutosta vuonna Kevyttä polttoöljyä myytiin lähes 1,9 miljardia litraa, runsaat puoli prosenttia edellisvuotta vähemmän. Kevyestä polttoöljystä kaksi kolmasosaa käytetään maa- ja metsätalouden koneissa ja laitteissa, rakennustoiminnassa ja teollisuudessa. Vain noin kolmasosa menee rakennusten lämmitykseen. Öljylämmityksessä öljyn kulutus vähenee jatkuvasti energiatehokkuuden parantuessa, kun järjestelmiä uusitaan.

Lisäksi öljylämmityksen rinnalla käytetään yhä enemmän uusiutuvaa energiaa. Raskaan polttoöljyn käyttö on vähentynyt jo vuosia. Sitä ei enää juurikaan käytetä esimerkiksi kunnallisissa lämpölaitoksissa. Pääosin teollisuudessa käytettävää raskasta polttoöljyä myytiin vuonna noin tonnia, 23 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna. Lentopetrolin kokonaismyynti kasvoi vuonna lähes kuusi prosenttia edellisvuodesta ja myynti oli lähes miljardi litraa.

Lentopetrolista lähes 90 prosenttia käytetään ulkomaanliikenteessä. Biopolttoaineilla toteutetaan liikenteelle asetettuja päästövähennystavoitteita. Kansallisessa jakeluvelvoitelaissa bio-osuus lasketaan kulutukseen toimitettujen moottoribensiinin, dieselöljyn ja biopolttoaineiden energiasisällön kokonaismäärästä.

Biopolttoaineiden jakeluvelvoite asetettiin vuonna asteittain nousevaksi. Velvoite oli vuosina kuusi prosenttia ja vuonna kahdeksan prosenttia. Vuonna jakeluvelvoite oli 10 prosenttia ja vuonna se oli 12 prosenttia. Vuonna velvoite on 15 prosenttia. Vuonna jakeluvelvoite on 18 prosenttia ja vuonna se on 20 prosenttia. Käytännössä vuosittainen bio-osuus voi olla etupainotteisesti suurempi kuin asetettu velvoite.

Lisäksi vuoteen saakka on voimassa biopolttoaineiden kaksoislaskenta: Vuosittaiset tiedot julkaisee viiveellä EU: Vuonna Suomen tieliikenteessä käytettyjen biopolttoaineiden määrä oli Eurostatin tilastossa 22 prosenttia, kun jakeluvelvoite oli kahdeksan prosenttia, eli velvoitetta täytettiin etupainotteisesti. Olympialaduilla menon pitää olla vauhdikasta, mutta monissa muissa tilanteissa pätee usein tuttu sanonta maltti on valttia.

Malttia olen suositellut myös nuorille pareille ja lapsiperheille, jotka uusina öljylämmitystalon asukkaina miettivät lämmitysjärjestelmän tulevaisuutta, kertoo verkkoblogissaan erityisasiantuntija Eero Otronen Öljyalan Palvelukeskuksesta. Öljylämmityskiinteistöjä siirtyy nuoremmille sukupolville sekä perintönä että kiinteistökaupoissa. Rakennusmessuilla Öljylämmittäjän Palvelutorilla on vieraillut tänä vuonna paljon lapsiperheitä ja nuoria pareja, jotka kyselevät neuvoja lämmitysjärjestelmästä.

Sinänsä öljylämmitysjärjestelmän rakenne on varsin yksinkertainen, ja vanhemmille sukupolville öljylämmitys on tutumpi juttu. Uusille asukkaille öljylämmitys saattaa näyttäytyä vähän mutkallisenakin, jos heillä ei ole öljylämmitystalosta aiempaa kokemusta.

Neuvoni öljylämmitteiseen kiinteistöön vastikään muuttaneille on, että öljylämmityksen kanssa pääsee parhaiten sinuiksi elämällä sen kanssa ja tutustumalla sen toimintaan rauhassa ainakin yhden lämmityskauden yli. Sen jälkeen on tukevammat pohjatiedot tehdä talon lämmitysjärjestelmää koskevia ratkaisuja ja keskustella ammattilaisten kanssa. Vanhan omakotitalon ostajalle rahareikiä riittää, mutta kahden työssäkäyvän aikuisen taloudessa taloudelliset mahdollisuudet lämmitysjärjestelmän edelleen kehittämiseen ovat monesti jopa paremmat kuin iäkkäämmillä omakotiasukkailla.

Öljylämmityksen energiatehokkuutta voi parantaa monin tavoin ja askel askeleelta, kaikkea ei tarvitse tehdä kerralla. Jos talous on pieni ja kulutus on pientä, voi pelkkä öljylämmitys olla edelleen paras vaihtoehto.

Hybridilämmitys eli uusiutuvan energian ottaminen öljyn rinnalle tuo hyötyjä erityisesti silloin, jos kulutus on runsaampaa. Öljyn rinnalle soveltuvat kiinteistöstä riippuen esimerkiksi ilma-vesilämpöpumppu tai aurinkolämpökeräimet. Kannattaa siis muistaa, että jokin ratkaisu sopii toiseen kiinteistöön, toisessa taas joku muu on parempi.

Asia riippuu talon sijainnista, koosta ja rakenneratkaisuista sekä asukkaiden määrästä ja elämänrytmistä, painottaa Otronen. Maaliskuussa Öljylämmittäjän Palvelutori tarjoaa neuvontaa rakennusmessuilla Lahdessa ja Jyväskylässä: Monissa öljylämmityskiinteistöissä hyödynnetään aurinkolämpöä öljyn rinnalle.

Auringon avulla voidaan tuottaa valinnan mukaan sekä lämmintä käyttövettä että lämpöä tai vain lämmintä vettä. Aurinkolämpöjärjestelmän tilanne kannattaa keväällä tarkistaa talven jäljiltä. Järjestelmän asennusta suunnittelevien puolestaan on hyvä toimia ajoissa, jotta pääsee hyödyntämään alkanutta aurinkokautta. Aurinkokausi on alkanut helmikuussa, ja eniten aurinkoenergiaa kevätkaudella saadaan huhti-toukokuussa.

Katolla olevien aurinkokeräinten valmius kannattaa keväisin varmistaa, jotta aurinko pääsee paistamaan niihin esteettä. Sade huuhtoo keräinten pinnat, mutta joskus voi olla tarpeen pinttyneen lian pesu, jotta keräimet pystyvät ottamaan irti kaiken hyödyn jo kevätauringosta. Samalla poistuvat mahdolliset roskat keräimistä.

Aurinkolämpöjärjestelmään kuuluvat aurinkokeräimet, aurinkolämpövaraaja, liuosputkisto ja sen latauspumppu sekä automatiikan ohjauskeskus. Tarvittava keräinpinta-ala on neliömetriä.

Yhden keräimen pinta-ala on ,5 neliömetriä. Tarvittavaan keräinten lukumäärään vaikuttavat rakennuksen koko ja ilmansuunta, asukasmäärä, lämmönjakotapa sekä se, tuotetaanko aurinkolämmöllä sekä käyttövettä että lämpöä vai pelkästään lämmintä käyttövettä, muistutetaan Öljyalan Palvelukeskuksesta.

Järjestelmäkohtaiset esisäätöarvot ja säätölaitteiden toiminta-arvot on valittu aina rakennuskohtaisesti, tai näin ainakin tulisi olla. Kun arvot ovat kohdallaan, on järjestelmän toiminta automaattista. Ainoat vuosittaiset huoltotoimet aurinkolämpöjärjestelmässä liittyvät siirtonesteen pakkasenkestävyyden ja keräinpiirin paineen tarkistamiseen.

Jos suunnitelmat aurinkolämpöjärjestelmän käyttöönottamiseksi ovat vielä alkuvaiheessa, niin nyt kannattaa toimia, jotta saa hyödyn aurinkokaudesta. Auringon säteily vaakatasolle on huipussaan kevät- ja kesäkuukausina. Maalis-toukokuussa saadaan auringonsäteilyä 75 prosenttia siitä määrästä, mitä sitä saadaan kolmena kesäkuukautena. Öljyalan Palvelukeskus painottaa, että uudisasennuksissa urakoitsijan tulee hoitaa laitteiston käyttöönotto ja opastaa käytössä.

Kiinteistönomistajan pitää aina saada myös luovutuskansio, jossa on käyttö- ja huolto-ohjeet. Apua säätöasioissa kannattaa ensisijaisesti hakea järjestelmän suunnittelijalta tai sen asentaneelta asennusliikkeeltä, koska nämä tuntevat rakennuksen erityispiirteet, toteaa erityisasiantuntija  Eero Otronen.

Öljy- ja biopolttoainealan koulutukset tarjoavat mahdollisuuden päivittää tietojaan oman työalueensa kysymyksistä sekä kuulla muuttuvista määräyksistä ja muista ajankohtaisista asioista.

Tilaisuudet on suunnattu erityisesti polttoainesektorin, kuljetusalan ja lämmityssektorin ammattilaisille sekä alan toimintaan liittyville viranomaisille. Kurssitiedot saa sivujen www. Nestekaasukurssi - Asentaminen ja käytön valvonta - on kattava paketti nestekaasutietoutta ammattilaisille. Kurssi myös valmentaa käytönvalvojan ja asennusoikeuksien pätevyyskokeisiin. Kevään kurssi järjestetään Vantaalla Syksyn kurssiajankohta on 3. Nestekaasun käyttölaitospäivät järjestetään Naantalissa Tilaisuus on suunnattu nestekaasulaitosten käytöstä ja ylläpidosta vastaaville kuten käytönvalvojille, heidän varamiehilleen ja esimiehilleen sekä nestekaasuasentajille ja pelastuslaitosten asiantuntijoille.

Seminaarin ohjelma tarjoaa uudet ajankohtaiset luennot. Ympäristörakentamisen laadunvarmistus jakeluasemilla -kurssi järjestetään keväällä Syyskaudella vastaava kurssi on ohjelmassa Vuoden kurssitarjontaa voi seurata Koulutuskalenterista , jonne kurssitiedot päivittyvät sitä mukaa kuin koulutusten aiheet, ajankohdat ja ohjelmat valmistuvat.

Koulutuskalenterin kautta hoituu myös ilmoittautuminen. Verkkosivuilla voi myös ilmoittaa sähköpostiosoitteensa itseään kiinnostavien kurssien jakelulistalle, jolloin saa tiedot tapahtumista ensimmäisten joukossa.

Tällöin kysyntä vuonna olisi 99,2 miljoonaa barrelia päivässä. Kysynnän kasvuennustetta on vauhdittanut Kansainvälisen valuuttarahaston arvio maailman talouden positiivisesta kehityksestä. Viime marraskuun lopussa öljyntuottajamaiden järjestön Opecin 14 jäsenmaata ja 10 muuta öljyntuottajamaata sopivat tuotannon rajoittamisen jatkamisesta vuoden loppuun asti.

Rajoitukset eivät koske Opecista Libyaa, Nigeriaa ja Irania, mutta Libya ja Nigeria lupasivat rajoittaa tuotantonsa vuonna vuoden korkeimmalle tasolle. Brent-raakaöljyn hinta oli kaksi vuotta sitten tammikuussa alhaisimmalla tasolla yli kymmeneen vuoteen eli noin 28 dollaria barrelilta. Raakaöljyn hinta nousi edelleen tämän vuoden tammikuun lopulla noin 70 dollariin barrelilta.

Sen jälkeen hinta on laskenut helmikuun puoliväliin mennessä noin 64 dollariin barrelilta. Uutistoimisto Bloombergin mukaan Yhdysvaltojen liuskeöljyn tuotannon kasvu on voimistunut Yhdysvaltalaisen raakaöljyn viitelaadun WTI: Levottomuudet Iranissa ja talouden romahtamisesta johtuvat tuotanto-ongelmat Venezuelassa tukevat raakaöljyn hintaa.

Yhdysvaltojen raakaöljyvarastot ovat säilyneet samalla tasolla kuin tammikuussa. Raakaöljyvarastoissa on noin miljoonaa barrelia öljyä, kun vuosi sitten varastoissa oli noin miljoonaa barrelia.

Yhdysvaltain energiahallinto EIA ennustaa helmikuun energiakatsauksessaan Brent-raakaöljylaadun hintakeskiarvon olevan 62 dollaria barrelilta vuonna ja vuonna Kuluvan vuoden ennuste on noussut kaksi dollaria ja ensi vuoden ennuste dollarin edelliskuukaudesta. Keskeisten öljytuotteiden maailmanmarkkinahinnat ovat laskeneet edelliskuukaudesta. Bensiinin maailmanmarkkinahinta oli helmikuun puolivälissä noin dollaria tonnilta ja dieselöljyn noin dollaria tonnilta.

Äänestyksessä pyrittiin kompromissiin, jonka pohjana olivat parlamentin kahden valiokunnan eli ympäristövaliokunnan ja teollisuusvaliokunnan aikaisemmin muodostetut kannat. Parlamentin äänestyksen lopputulos oli Suomen kannalta parempi kuin osattiin odottaa. Suomen kannalta parlamentin täysistuntoäänestyksen lopputulos on tärkeä, sillä parlamentti on asian käsittelyn aikana esittänyt rajoituksia ja muutoksia biopolttoainetuotannon raaka-ainelistoihin.

Erityisesti parlamentin ympäristövaliokunta on vaatinut, että biopolttoaineiden tuotannon raaka-ainevalikoimaa rajoitettaisiin merkittävästi nykyisestä. Suomi on neuvotteluissa tavoitellut mahdollisimman laajaa raaka-ainepohjaa. Lisäksi parlamentti on pyrkinyt aikaisemmissa valiokuntiensa kannanotoissa rajoittamaan puun käyttöä bioenergian raaka-aineeksi. Pahimmat ennustukset eivät toteutuneet, eli biopolttoaineiden raaka-ainelistaa ei karsittu, eikä puuraaka-aineen energiakäyttöä rajoiteta, toteaa Öljy- ja biopolttoainealan toimitusjohtaja Helena Vänskä.

Tärkeänä hän pitää sitä, että uusiutuvan energian tuotantoinvestoinneille saadaan nykyistä ennustettavammat ja kannustavammat toimintakehykset. EU-komissio antoi alkuperäisen ehdotuksensa uusiutuvan energian direktiivin uudistamiseksi marraskuussa osana puhtaan energian talvipakettia. Ehdotuksen tavoitteena on luoda kehikko uusiutuvan energian edistämiseksi vuoteen , ja ehdotus liittyy kiinteästi komission esittämän uusiutuvan energian 27 prosentin tavoitteen toteuttamiseen vuonna Ehdotusta uusiutuvan energian uudistamiseksi on käsitelty EU-jäsenmaiden kesken neuvoston työryhmissä.

Energianeuvosto saavutti ehdotuksesta yleisnäkemyksen joulukuussa Nyt EU-parlamentin täysistuntoäänestyksen jälkeen käynnistetään neuvottelut komission alkuperäisen ehdotuksen, neuvoston yleisnäkemyksen ja parlamentin täysistuntoäänestystuloksen yhteensovittamiseksi, joten direktiivin lopullista muotoa saadaan todennäköisesti odottaa vielä useita kuukausia.

Lämmitysöljy kannattaa tilata ajoissa, kun tilaamisen aika on. Pakkasilla kuluu energiaa selvästi enemmän kuin lauhalla säällä, eikä öljysäiliön täyttöä kannata jättää viime tippaan. Talven lumilla öljylämmitystaloissa täytyy myös muistaa pitää kulkureitti öljysäiliön täyttöpaikalle kulkukelpoisena kaikilla keleillä. Öljyn loppuminen on itse asiassa yleisin syy öljylämmityslaitteiston häiriöihin ja polttimen pysähtymiseen.

Öljyn yllättävän loppumisen voi välttää tekemällä öljyntoimittajan kanssa sopimuksen automaattitoimituksista, jolloin öljyä tulee säiliöön sovituin väliajoin. Nykyisissä öljykattiloissa on yleensä varalämmittimenä toimiva sähkövastus, jolla voidaan turvata talon lämpimänä pysyminen ja välttää vauriot, jos öljy jostain syystä pääsisi loppumaan, kun asukkaat ovat vaikkapa hiihtolomamatkalla. On hyvä tarkistaa, onko kattila varustettu tällaisella sähkövastuksella ja että vastus myös varmasti toimii.

Talven lumilla öljylämmitystaloissa pitää kiinnittää huomiota siihen, että kulkureitti öljysäiliön täyttöpaikalle säilyy kulkukelpoisena kaikilla keleillä, eli lumityöt ja hiekoitus täytyy hoitaa. Näin säiliöauto pääsee ajamaan perille ja öljyntuonti sujuu ilman hankaluuksia. Tärkeää on hoitaa lumityöt myös öljysäiliön täyttöputken lähellä niin, että autonkuljettaja pystyy kiinnittämään täyttöletkun normaaliin tapaan. Öljyalan Palvelukeskus, Eero Otronen, erityisasiantuntija, puh.

Öljyalan Palvelukeskus tarjoaa lämmitysneuvontaa vuoden rakennusmessuilla. Öljylämmittäjän Palvelutorilla vierailevia kiinnostavat nykyisin erityisesti järjestelmän päivitys, energiatehokkuuden parantaminen ja uusiutuvan energian käyttö öljyn rinnalla. Messukierroksen päättää Jyväskylän Rakennusmessut Jyväskylän Paviljongissa Eri aiheisiin keskittyvät Öljy- ja biopolttoainealan koulutustilaisuudet tarjoavat alan ammattilaisille mahdollisuuden päivittää tietojaan oman työalueensa kysymyksistä sekä kuulla muuttuvista määräyksistä ja muista ajankohtaisista asioista.

Alkaneen vuoden kurssitarjontaa voi seurata verkkosivujen www. Koulutukset on suunnattu erityisesti polttoainesektorin, kuljetusalan ja lämmityssektorin ammattilaisille sekä alan toimintaan liittyville viranomaisille. Vuosien mittaan vankan sijan nestekaasualan koulutustapahtumana on saanut tilaisuus, jonka otsikko on Nestekaasukurssi - Asentaminen ja käytön valvonta. Kurssi tarjoaa kattavan paketin nestekaasutietoutta ammattilaisille sekä valmentaa käytönvalvojan ja asennusoikeuksien pätevyyskokeisiin.

Vuonna kevään kurssi järjestetään Vantaalla Nestekaasun käytönvalvojapäivät puolestaan pidetään vuonna Naantalissa Seminaariin tulee päivitetty ohjelma. Tilaisuus on suunnattu käytönvalvojille ja nestekaasua käyttävien laitosten edustajille. Öljy- ja biopolttoaineala järjestää tänä vuonna kaksi kertaa kurssin otsikolla Ympäristörakentamisen laadunvarmistus jakeluasemilla.

Kevään kurssi pidetään Vuoden kurssitarjontaa voi seurata verkkosivujen  www. Vuoden vaihtuessa on tapana tarkastella kuluneen vuoden saavutuksia ja listata odotuksia ja toiveita tulevalle vuodelle. Tästä aiheesta kirjoitti myös Öljy- ja biopolttoaineala ry: Koko blogin voit lukea verkossa. Öljyntuottajien tuotannonrajoitussopimukset sekä maailmantalouden ja etenkin Kiinan talouden piristyminen ovat kääntäneet raakaöljyn hinnan noususuuntaan.

Viime vuonna Brent-raakaöljyn hinta vaihteli dollarin välillä barrelilta, oli selvästi nousussa vuoden loppua kohti, ja nousu on jatkunut vuoden alussa. Tammikuun puolivälissä Brent-raakaöljyn hinta oli noin 70 dollaria barrelilta. Öljyntuottajamaiden järjestön Opecin 14 jäsenmaata ja 10 muuta öljyntuottajamaata sopivat marraskuun lopussa tuotannonrajoitusten jatkamisesta vuoden loppuun asti.

Tuotantorajoituksilla tavoitellaan öljyn hintatason nousua. Rajoitukset eivät koske Opecista Libyaa, Nigeriaa ja Irania, mutta Libya ja Nigeria ovat luvanneet pitää tuotantonsa tänä vuonna vuoden korkeimmalla tasolla. Raakaöljyn kysynnän kasvu ensimmäisellä vuosipuoliskolla on normaalisti heikkoa, ja öljyvarastojen vähennykset tapahtuvat vasta loppuvuonna. Keskeistä on se, mikä tulee olemaan Yhdysvaltojen liuskeöljyn tilanne.

Öljyn hinnan nousu on lisännyt liuskeöljyn tuotantoa, mikä voi aiheuttaa ylitarjontaa öljymarkkinoilla, jos tuotanto jatkuu nykyisellään. Levottomuudet Iranissa ja talouden romahtamisesta johtuvat tuotanto-ongelmat Venezuelassa tukevat vallitsevaa raakaöljyn hintaa. Brent-raakaöljyn hinta oli kaksi vuotta sitten alhaisimmalla tasolla yli kymmeneen vuoteen, noin 28 dollaria barrelilta.

Sen jälkeen hinta nousi vuoden loppuun mennessä noin 55 dollariin barrelilta. Vuonna raakaöljyn hinta vaihteli dollarin välillä barrelilta. Yhdysvaltojen raakaöljyvarastot ovat vähentyneet edelliskuukaudesta. Varastoissa on noin miljoonaa barrelia öljyä, kun vuosi sitten määrä oli noin miljoonaa barrelia. Yhdysvaltain energiahallinto EIA ennustaa tammikuun energiakatsauksessaan Brent-raakaöljylaadun hintakeskiarvon olevan tänä vuonna 60 dollaria barrelilta ja ensi vuonna 61 dollaria barrelilta.

Vuoden ennuste on noussut kolme dollaria edelliskuukaudesta. Bensiinin maailmanmarkkinahinta oli tammikuun puolivälissä noin dollaria tonnilta ja dieselöljyn noin dollaria tonnilta.

Vapaaehtoiseen ympäristösopimukseen perustunut öljyalan SOILI-ohjelma oli maaperänkunnostuksessa uraa uurtava. Toimiala otti vastuun käytöstä poistettujen huoltoasemien maaperän kunnostamisen järjestämisestä yhteistyössä ympäristöministeriön ja Kuntaliiton kanssa. Kaksikymmenvuotinen ohjelma avasi tietä myös muulle ohjelmamuotoiselle maaperänkunnostukselle. Sopimus SOILI-ohjelmasta solmittiin vuonna ympäristöministeriön, öljyalan, Kuntaliiton ja sopimukseen liittyneiden jakeluasemaketjujen kesken.

Ohjelmasta on nyt julkaistu loppuraportti. Hakemuksia tuli kaikkiaan , ja alueista tutkittiin lähes , kertoo varatoimitusjohtaja Pekka Huttula Öljy- ja biopolttoaineala ry: Osassa tutkituista kohteista ei ilmennyt kunnostustarvetta, eikä kaikkia haettuja kohteita voitu hyväksyä öljysuojarahaston toissijaisen rahoituksen piiriin. Ohjelman kokonaiskustannukset olivat runsaat 50 miljoonaa euroa ilman arvonlisäveroa.

SOILI-ohjelmaa voidaan todennäköisesti pitää ensimmäisenä suomalaisena vapaaehtoisena ympäristösopimuksena eli green dealina. Tällä hetkellä valmistelussa on muun muassa valtakunnallisen öljyjätehuollon järjestämistä koskeva green deal. Öljy-yhtiöt ja jakeluasemaketjut toivat SOILI-ohjelmaan hallinnassaan olleita suljettuja jakeluasemakiinteistöjä ja vastasivat kunnostamisen kustannuksista.

Hyöty tuli suuruuden ekonomiasta ja yhdenmukaistetuista toimintaprosesseista. Mukaan voitiin hakea myös entisiä jakeluasemakiinteistöjä, jotka eivät enää olleet toimintaa harjoittaneen hallinnassa. Hyväksytyissä kohteissa rahoituksesta vastasi ympäristöministeriön yhteydessä toimiva öljysuojarahasto, johon varat kerätään öljyä maahantuovilta yrityksiltä öljysuojamaksuna.

Mutta turvotuskin on tosi pientä jos vaan juot ahkerasti vettä. Melkein kaikki tatuointiliikkeet ainakin täälläpäin tekee lävistyksiä. Internet Marketing S Öljyntuottajien järjestö Opec kokoontuu Öljymarkkinoilla seurataan tarkasti Saudi-Arabian ja Iranin välien kehittymistä, koska maat ovat Opecin kaksi suurinta öljyntuottajaa. Vuodelle kysynnän kasvuennuste säilyi ennallaan 1,4 miljoonassa barrelissa päivässä, kielikoru car. Otin korun liikkeessä sen jälkeen kun olin tuttavilta kartoittanut kenen luona he ovat käyneet ja mitkä oli kokemukset.

3 thoughts on “Kielikoru car

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *